Päättäjiä vierailuilla

teija loponen

Viime viikkoina ja tällä viikolla Koillis-Helsingissä on saatu nähdä päättäjiä virkamiehistä ministeriin ja Helsingin piispaan asukkaita tapaamassa. Helenin lämpövoimalahankkeen ympäristövaikutusten arviointiin liittyvät tilaisuudet ovat vetäneet sankoin joukoin asukkaita tilaisuuksiin, joissa lämpövoimalan tuloa on käsitelty. Koudantien peruskoulun auditorio on jo kahteen otteeseen ollut ääriään myöten täynnä lähistön asukkaita ja toimijoita. Viimeksi lauantaina kierrettiin Pro Alppikylän toimesta voimalalle suunnitellun tontin liepeillä, jotta tulisi selväksi kuinka lähelle se nousisi  asuin- ja ulkoilualueita. Heleniltäkin väkeä oli mukana. Kierroksen oheen toteutettu kylätapahtuma kertoi paikalla olleille kuinka lapsivaltaista väkeä Alppikylässä asuu.

Immolantien parakkikoulukeskustelussa kuultiin virkamiehiltä todellinen uutinen. ”Kapuntalo” saatetaan sittenkin saada, tosin eri paikkaan, jos Immolantien päiväkotirakennus puretaan ja sen korvaava rakennetaan Tervapääskyn leikkipuiston alueelle. Sille ajatukselle ei ainakaan ensi hätään vastustajia ilmaantunut, vaan asia otettiin iloisesti yllättyneinä vastaan. Kaupungin linjana tuntuu nyt olevan, että isoja peruskorjauksia kannattavampaa on vanhan purku ja uuden isomman ja monipuolisemman tilan rakentaminen lähistölle. Puistolassa kokoonnutaan pian oman alueen palvelukonseptin suunnittelutyöpajaan.

Malmin seurakunta saa vieraakseen uuden Helsingin piispan. Piispan on mukava tulla vierailemaan Malmille, jossa seurakuntalaiset ovat todennäköisesti juuri saaneet iloisen varmistuksen siitä, että kaksi viimeistä seurakuntakotia tulevatkin vielä olemaan toiminnassa ainakin jonkin aikaa. Päinvastaisen päätöksen edessä piispa olisi todennäköisesti saanut kipakkaa palautetta siitä, että kaikista seurakuntalaisista ei välitetä. Välittäminen ja huomioonottaminen ovat juuri niitä asioita, joita helsinkiläiset eri asuinalueilla päättäjiltä toivovat. Helsinki on iso kaupunki, eikä palveluita voida keskittää vain muutamiin paikkoihin. Lähipalvelut ovat monelle tärkeä selviämisen edellytys.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliKimmo Pälikkö uhanalaisten lintujen asialla
Seuraava artikkeliSiltamäen ja Tapulikaupungin seurakuntakodeille jatkoaikaa