Siltamäen ja Tapulikaupungin seurakuntakodeille jatkoaikaa

siltamäen srk-koti
Siltamäen seurakuntakodille toivottaisiin myös ulkopuolisia vuokralaisia. KUVA TEIJA LOPONEN

Eilisessä seurakuntaneuvoston kokouksessa tehtiin todennäköisesti iloisia päätöksiä.  Esityslistan mukaan Tapulin ja Siltamäen seurakuntakotien sulkemispäätökset pysyvät voimassa, mutta sulkemisten ajankohdat muutetaan määrittelemättömäksi.

Seurakuntaneuvoston iltakoulussa 13.3. käydyn keskustelun mukaisesti esityksenä oli päätös Tapulin ja Siltamäen seurakuntien sulkemisajankohdan muuttamisesta hamaan tulevaisuuteen.

-Seurakuntaneuvoston keväällä 2017 tehtyjen päätöksien muuttaminen on perusteltua tämän hetkisen tiedon valossa. Seurakunnan taloudellinen tilanne on muuttunut positiivisemmaksi ennakoitua nopeammin. Keväällä 2017 tehdyt säästöpäätökset toteutuivat jo vuoden 2017 aikana, vaikka aikaa suunniteltujen säästöjen toteuttamiseksi oli annettu vuoden 2019 loppuun, iloitsee kirkkoherra Heikki Arikka.

Hän kertoo, että suurimpina yksittäisinä tekijöinä säästöjen nopeampaan syntymiseen ovat olleet työntekijöiden eläköitymiset, joista ei ollut ennakkotietoa, sekä keväällä 2017 tehdyt kiinteistöratkaisut.

-Saavutimme säästötavoitteemme poikkeuksellisen nopeasti. Kohentunut taloudellinen tilanne antaa nyt liikkumavaraa päätöksentekoon. Tapulin seurakuntakodin kohdalla tilannetta auttaa myös vuokralaisten saanti. Katolinen kirkko sekä Helsingin kaupunki ovat vuokranneet seurakuntakodin tiloja ja sen myötä seurakunnalla on edellytyksiä ylläpitää Tapulin seurakuntakotia tulevaisuudessakin. Jos vuokralaisissa tapahtuu muutoksia, arvioidaan tilanne uudestaan, sanoo Arikka.

Siltamäen seurakuntakodin tiloihin ei vuokralaisia ainakaan vielä ole löytynyt. Siltamäen alue on kuitenkin tällä hetkellä voimakkaan rakentamisen kohteena ja se on esityksessä huomioitu.

-Seurakunnan tulevaisuuden kannalta on mielekästä jatkaa työtä Siltamäessä niin, että alueen toimintaa varten on oma tila, etenkin kun siihen on tällä hetkellä taloudelliset edellytykset. Siltamäen osalta on hyvä seurata alueen kehitystä sekä seurakuntakodin käyttöastetta ja arvioida tilanne määräajoin uudestaan.

Molemmille seurakuntakodeille on tarkoitus palkata määräaikainen projektipappi, jonka työn kuvaan sisältyisi yhteistyökumppaneiden etsiminen ja toiminnan kehittäminen uusiakin ihmisiä kiinnostavaksi.

Projektipapit on tarkoitus palkata kaksivuotiskaudelle.

-Mikäli seurakuntaneuvoston eilinen päätös oli esityksen mukainen, niin katsomme ajan kanssa miten tilanne Siltamäessä ja Tapulikaupungissa kehittyy ja jatkopäätöksiä tehdään tulosten pohjalta, totesi kirkkoherra Heikki Arikka ennen kokousta.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliPäättäjiä vierailuilla
Seuraava artikkeliAlppikylän, Jakomäen ja Puistolan asukkaat yhtä mieltä: Lämpövoimalaa ei Tattarisuolle haluta