Esport Oilersin vauhti liikaa EV:n A-pojille

Oilers naputti maaleja tasaista tahtia antamatta armoa. Kuva Juhani Nuutinen

Naapurikaupungin joukkueet kohtasivat Mosalla keskiviikkona. Sarjataulukon tasapisteet ennakoivat tiukkaa ottelua. Oilers kuitenkin jyräsi voittoon maalein 3-9. EräViikingit Akatemia toi yhdistelmäjoukkueelle lohtua kaatamalla Uusikaarlepyyssä Blue Foxin 2-5.

Keskiviikon ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta tarkalla rakentelevalla pelillä. Pelaajat pystyivät luomaan niistä maalipaikkoja, joten tiiviillä puolustuspelaamisella oli iso rooli. Ottelun ensiminuuteilla kävi selväksi, että vastustaja oli liikkeellä hyvällä jalalla ja puhkui peli-intoa. Se vyörytti hyökkäyksiään vastustamattomasti ja pääsi kokeilemaan EV:n maalivahti Ville Riipisen torjuntataitoja. Kotijoukkueelle avautui myös erän puolivälin jälkeen muutama maalipaikka, mutta viimeistely jäi puuttumaan. Ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta hyvän tasoista pelaamista, mutta kiitos hyvien maalivahtien, erä päättyi lukemiin 0-0.

Erätauolla Oilers öljysi koneistonsa ja se näkyi pelitemmon nostona. EV oli erän alun askeleen jäljessä ja ensimmäinen kymppi oli vierasjoukkueen painostusta. Tämä johti lopulta kotijoukkueen jäähyyn ja vastustaja kuittasi minuutissa lukemat 0-1. Oilers otti myös kakkosen, mutta kotijoukkue ei saanut ylivoimapelillään maalia.

Vastustaja iski vielä pari häkkiä, mutta EV onnistui erän loppusekunneilla kavennuksessaan, joten ratkaisevaan erään siirryttiin vierasjohdossa 1-3.

Toinen erä oli Oilersin hallintaa ja sama ralli jatkui kolmannessa. Se löi armotta lisää vettä myllyyn ja EV oli pahassa pulassa. Kotijoukkue ei kyennyt vastaamaan vastustajan nopeaan pelinrakenteluun. Karvauksella pyrittiin hidastamaan vieraiden nopeat hyökkäyksiin lähdöt, mutta liukasliikkeinen Oilers ohitti sen nopealla pallon liikuttelulla. Kotijoukkueen puolustus oli hetkittäin tuuliajolla ja kun oma hyökkäyspelikään ei saanut tulta alle, niin Oilers vei kolmannen erän murskaluvuin 2-6 ja koko ottelun 3-9. Oilers ansaitsi voittonsa ja sarjapisteet matkasivat Espooseen.

EräViikingit Akatemia otti lauantaina suunnan Uusikaarlepyyhyn divarijoukkue Blue Foxin vieraaksi. Ottelu oli perusilmeeltään tasainen ja molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli tiivistä. Ensimmäisen erän vei vieraat 0-1 ja toisen kotijoukkue 1-0.

Ottelu ratkaistiin kolmannessa erässä ensimmäisen kympin aikana. Akatemia siirtyi ylivoimalla johtoon erän toisella minuutilla ja pari minuuttia tästä teki tasakentällisillä johdoksi lukemat 1-3. Blue Fox ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hinkkasi omaa peliään uskollisesti ja kavensi lukemiin 2-3.

Ottelun ratkaisijaksi nousi illan hahmo, Akatemian Nalle Kareinen, joka teki ottelussa hattutempun, voittomaalin ja lisäsi johdon vielä lukemiin 2-4. Blue Fox oli lyöty.

EV Akatemia viimeisteli voittonsa upottamalla vielä kerran pallon verkkoon ja nappasi sarjapisteet Mosalle voittomaalein 2-5.

EräViikingit Akatemian seuraava ottelu on lauantaina 10.2. klo 18.30 ja tuolloin Mosalle saadaan  vieraaksi Itä-Suomesta Joensuun Josba. A-pojat suuntaavat lavat kohti Kirkkonummea Rangersin vieraaksi. Ottelu Kirkkonummen väestönsuojassa alkaa klo 15.30.

Juhani Nuutinen