Petri Laaksonen tuo joulun

petri laaksonen
Petri Laaksonen johdattaa kuulijansa lähestyvän joulun tunnelmiin. Kuva Juuso Westerlund

Mustaan alkutalveen sopii mainiosti Petri Laaksosen joulun ja talven lähestymiseen valmistava Lumivalkeaa –konsertti. Konsertti pidetään Malmin kirkossa.

Petrin elämänmakuiset joululaulut, kuten nimisävelmä Lumivalkeaa, Talven syliin, Pellavapään joulu, Sydämessäni on taivas, Riemuitkaa ja Talvi-illan hiljaisuus, ovat kaikki mieltä piristäviä ja erilaisten mukavien muistojen pariin johdattavia kappaleita. Konsertin ohjelmassa on mukana Laaksosen omien sävellysten lisäksi tuttuja joulun klassikkosävelmiä. Konsertti sisältää jouluista ja talvista musiikkia jokaisen makuun.

Petri Laaksonen on musiikillinen monitaitaja, joka on suorastaan tehtaillut hittejä niin itselleen kuin muillekin artisteille. Yksi Petrin itsensä esittämistä suosituimmista kappaleista on jo kansanlauluksi muodostunut Täällä Pohjantähden alla. Vauhdikkaampiakin hittejä löytyy, esimerkkinä vaikkapa euroviisuhitit Eläköön elämä,  Sata salamaa ja Oot voimani mun. Euroviisuissa Petri Laaksosen sävelmiä on ollut mukana peräti kahdeksan kertaa eri solistien esittämänä.

Iskelmien ja joululaulujen lisäksi Petri Laaksonen on tehnyt paljon hengellistä musiikkia ja myös klassikkorunoilijoiden teksteihin sävellettyjä laulelmia. Monet hänen julkaisemistaan cd-levyistä on palkittu kulta- tai platinalevyillä.

Levyjensä rinnalla hän on tehnyt musikaaleja ja musiikkinäytelmiä.

Malmin kirkossa Petri Laaksosta kuultiin myös pari vuotta sitten ja silloin oli kirkkosali ääriään myöten täynnä. Sama on tavoitteena nyt, sillä kyseessä on hyväntekeväisyyskonsertti, jonka tuotto käytetään  Malmin seudun lasten ja nuorten hyväksi. Konsertin järjestää Lions Club Helsinki/Malmittaret.

Teija Loponen

Lumivalkeaa –konsertti torstaina 30.11. kello 18 Malmin kirkossa, Kunnantie 1. Liput 20e ovelta tai etukäteen Optikko Sjöblomilta tai Hiushoitola Lintumäeltä.