EräViikingit Akatemia tossun mitan jäljessä, A-nuorille karvas tappio

A-nuorten peli Seinäjoelle ei kulkenut toivotusti. Takkiin tuli. Kuva Juhani Nuutinen

Yhdistelmäjoukkue EräViikingit Akatemia/A-nuoret ahkeroi viikonloppuna. M-teamia vastaan olivat panokset kohdillaan-  divarin sarjapisteet, Suomen Cupin jatkopaikka ja ”stadin derbyn” voittajan viitta. A-nuorilla oli matkapeli Seinäjoelle SPV:ä vastaan.

Akatemian ottelu alkoi perin nolosti. M-team rokotti heti 30 sekunnin pelin jälkeen akateemikoiden pienestä nukahduksesta iskien pallon rysään. Tämä herätti vierasjoukkueen, joka sai langan päästä kiinni ja siirtyi 10 minuutin pelin jälkeen 1-2 johtoon.  M-team ei ollut tappioasemastaan moksiskaan, vaan järjesti erän loppupuolella 2 mustaa minuuttia ja heilutti EräViikinkien verkkoa kolmen maalin verran. Kumpainenkin maalasi erän loppuun vielä yhdet ja tauolle mentiin Tiimin johdossa 5-3.

Toisen erän alkuminuutit olivat EräViikinkien. Vastustaja edesauttoi hyvää pelivirettä jäähyllä, mutta tehottomuus vei terän takaa-ajolta. Terävyys puuttui EräViikinkien pelistä ja ottelu soljui eteenpäin vastustajan ollessa koko ajan askeleen edellä. Se käänsi peliä nopeammin ja pääsi usein kaksi vastaan yksi tilanteisiin ja parin syöttökuvion päätteeksi laittoi verkot tötterölle. Saaliina kaksi maalia EräViikinkien yhtä vastaan.

Kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen johdossa 7-4. Tuttu kuvio toistui ottelun alussa. M-teamin kääntöpeli toimi ja EräViikingit olivat myöhässä tilanteissa. Eikä aikaakaan, kun M-team siirtyi jo 8-4 johtoon. EräViikingit eivät saaneet koko pelin aikana jalkoja liikkeelle ja hyökkäyksistä puuttui dynaamisuutta ja raikkautta. Ottelussa kumpikaan joukkue ei saavuttanut omaa tasoaan, mutta maalit ratkaisevat ja lauantain iltapäivässä ne olivat kotijoukkueelle 9-6. Akateemikkojen lohtuna ja pistenikkarina hääri energinen Joonatan Lindholm tehoilla 5+0.

A-nuoret lähtivät sunnuntaina ottamaan mittaa Seinäjoen Peliveljistä. Joukkueen tiedettiin olevan tasaisen kova kaikilla osa-alueilla, joten kohtaamiseen valmistauduttiin huolella. Tällä kertaa EräViikinkien nuoret jäivät kuitenkin lähtötelineisiin. Ensimmäistä erää ehti kulua kolme viisiminuuttista kun kotijoukkue johti jo 3-0. Oli herätyksen paikka. Erän loppuun vieraat onnistuivat tekemään kavennuksen ja tauolle siirryttiin luvuissa 3-1.

Toiseen erään saapasteli isännän ottein vieraat. Pelitilanteet pyörivät SPV:n kenttäpuoliskolla ja EV:n pelaajien tossu kulki ja suihki pitkin pelialustaa ja vastustajaa kuumotettiin huolella. Vastustaja sai muutaman hyökkäyksen ja yhdestä niistä vaparin maalin edestä. Kuinka ollakaan pallo verkkoon ja maaliluvut 4-1. Tämä aiheutti EräViikinkien peliotteisiin oikosulun. Erän lopuksi nähtiin vielä yhdet maalit per joukkue.

Kolmas erä ja ottelun kääntäminen EV:lle oli vielä mahdollista. Kolmen maalin johto salibandyssa ei ole mitään, jos altavastaaja saa pelihurmoksen päälle. Tällä kertaa EräViikinkien A-nuoret eivät sitä löytäneet. Viisikkopeli kangerteli, ylivoimapeli ei luistanut ja SPV:n tehokkuus söi pelimoraalia. Päivä oli SPV: n. Se vei tällä kertaa sarjapisteet innostuneella peliesityksellä tylyin maalilukemin 9-3.

Yhdistelmäjoukkueen seuraavat kotiottelut Mosalla ovat EräViikingit Akatemia-Blue Fox, sunnuntai 22.10. klo 17.00, liput 5e/3e. EräViikingit A – Steelers A, keskiviikko 25.10. klo 18.30, vapaa pääsy ja EräViikingit A – TPS A, lauantai 28.10. klo 18.30, vapaa pääsy.

Juhani Nuutinen

Edellinen artikkeliHelsingin investointisuunnitelmassa Malmin sairaalakin laajenee
Seuraava artikkeliMalmin Mieslaulajat juhlivat satavuotiasta Suomea