PuiU kaatoi MPS:n, Atletico ja Ponnistajat uusivat tasapelin

Joonas Ruumensaari vastaanotti parhaan pelaajan palkintona Docventersin uunituoreen kirjan, jonka luovutti PuiU-kasvatti Mika Telinkangas. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Menneenä viikonloppuna pelattiin vahvasti paikallishengessä. Perjantaina Puistolan Urheilijat syvensivät 2-0 voitolla Malmin Palloseuran tuskaa. Lauantaina MPS/Atletico Malmi ja Malmin Ponnistajat uusivat keväisen 1-1 tasapeli tuloksen. Kakkoslohkossa PK-35 jatkoi hyvää kauttaan 5-1 voitolla KäPa/Unitedista.

MPS/Atletico ja Malmin Ponnistajat mittelivät ykköslohkon sarjasijoitustensa mukaisesti. Tasaisesti. Joukkueilla on sarjassa vain pinnan ero, sama näkyi Puksun nurmella. Ponnistajat oli ensi jaksolla lievästi niskan päällä, toisella jaksolla osat vaihtuivat.

Iltapäivän upeimmasta suorituksesta vastasi Atleticon Mikko Kouri, joka 56. minuutilla teki elämänsä maalin. 35 metristä lähtenyt laukaus yllätti pahan kerran ponnistajien maalivahti Kim Kanervan ja vei Atleticon 1-0 johtoon. Ponnistajat tasoittivat reilu 10 minuuttia myöhemmin Joel Tuovisen rangaistuspotkulla päätösluvuksi 1-1.

Malmilaisherruus ei ratkennut, joukkueet tahkosivat myös kevätkierroksella 1-1 tasapelin. Muuten ilmassa oli puolipaikallisuutta. Malmilainen Atletico oli naapurikaupunginosassaan Pukinmäessä isäntäjoukkue. Malmin Ponnistajilla puolestaan on seuralogossaan pukinsarvet viestittämässä seuran perustamisesta v. 1924 Pukinmäessä.

Torstaina 31.8. klo 20.15 MPS/Atletico pelaa Matinkylässä vieraspelin Hoogeeta vastaan. Ponnistajat isännöivät Ala-Malmin nurmella 29.8. Espoon Palloseuraa ja ensi tiistaina 5.9. klo 18.00 Ponnistajat vaihtavat kotikentäkseen Pukinmäen nurmen otteluun espoolaista Tikkaa vastaan.

PK-35 on miltei nousuvauhdissa kakkoslohkossa. Joukkue on nyt lohkossaan kolmantena. Viime kierroksella se ryöpytti KäPa/Unitedin. Peekoolaisten 5-1 voiton sinetöi päätösminuutilla Malmin Palloseurassakin vuosia pelannut Nico Weckström.

Ensi sunnuntaina 3.9. klo 13.30 PK-35 ottaa Pihlajamäen tekonurmella vastaan Tikkurilan Palloseuran.

Puistolan Urheilijat jatkoi kauden voittoputkeaan Koudan kotinurmella. Naapuri Malmin Palloseura joutui poistumaan uusitulta nurmelta 2-0 tappio niskassa. PuiU:n maalit juoksi MPS-puolutuksen lävitse Joonas ”Jope” Ruumensaari. Ensimmäinen syntyi 7. ja toinen 83. minuutilla.  Ilman ”Jope-showta” ottelu olisi voinut päättyä toisinkin.

Keväästä kurdipelaajilla vahvistuneilla malmilaisillakin oli muutama hyvä maalipaikka. Taito, ja ottelun lopussa hermotkin hieman pettivät. Yksi MPS-pelaaja sai jättää kentän kahden keltaisen kortin jälkeen. Tulos vahvensi hiukan PuiU:n asemaa putoamispeikkoa vastaan. MPS jatkaa lohkon hännänhuippuna.

PuiU on seuraavaksi perjantaina 1.9. klo 18.00 HerTo:n vieraana Kontulan nurmella.

MPS saa huomenna torstaina klo 18.30 Tapulin tekonurmella vastaansa sarjakakkosen NJS:an.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliMalmin tornista 7
Seuraava artikkeliYhteiselon tärkeys