Neuvottelut etenevät: Alakoulu ehkä jo syksyllä käyttöön!

Näillä näkyminen vanha koulu saadaan Kylätilayhdistyksen kautta yhteiskäyttöön syksyllä. Kuva Teija Loponen

Tapanilan Kylätila ry:n puheenjohtaja Seppo Siika-aho kertoo, että neuvotteluita kaupungin kiinteistöistä vastaavien toimielinten kanssa on jatkettu hyvässä hengessä.

-Yhteisesti on sovittu, että keskusteluja jatketaan mallista, jossa yhdistys vuokraa alakoulun rakennuksen kaupungilta ensin kolmen vuoden määräajaksi. Tämän jälkeen pyritään yhteisesti löytämään tilankäytölle pysyvä malli, jossa kaupungin ensisijainen tavoite on luopua rakennuksen hallinnasta.

-Vielä on sopimukset tekemättä ja monta yksityiskohtaa sopimatta, mutta yhteinen tavoite on nyt sovittu ja sen eteen tehdään hyvässä hengessä kaupungin virkamiesten kanssa töitä, iloitsee Siika-aho.

Alakoulusta tulee löytymään huonetilaa sekä täysin vuokraajan omaan käyttöön vaikkapa työtiloiksi, että satunnaisempaan tarpeeseen.

-Työtilojen osalta tulee todellakin olemaan erilaisia malleja tarpeista riippuen. Työtilojen lisäksi vaihtoehtona on tiloja harrastusten järjestäjille, kokoustilaa yhteisöille sekä juhlatiloja.

Yhdistyksen tavoitteena on saada alakoulun tilat asiakaskäyttöön mahdollisimman nopealla aikataululla, viimeistään 1.9.2017, jolloin syksyn harrastuskausi käynnistyy.

-Kaikki tilat ovat tuskin valmiina kaikkiin tarkoituksiin heti alkusyksystä, priorisoimme työtiloja ja niiden toimivuutta sekä harrastusryhmien tiloja, valaisee Siika-aho.

Kylätilayhdistys tulee informoimaan lähiaikoina tiloista kiinnostuneita toimijoita syksyllä saatavilla olevista tiloista, niiden varustuksesta ja hinnoista.

Tiloista kiinnostuneet voivat myös lähettää sähköpostia Kylätilayhdistykselle osoitteella tapanilan@alakoulu.fi.

Vuonna 1923 rakennettu Tapanilan ala-asteen alakoulu poistettiin käytöstä keväällä 2014 ja on sen jälkeen seissyt tyhjillään. Tilakeskus haki vanhan koulurakennuksen kaavaan asumisen poikkeuslupaa, jolloin se olisi myyty asunnoiksi. Koulutontti on jaettu kahtia ja koulun pihana toimineelle puolelle on suunnitteilla asuinrakentamista.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliLonginojan kunnostus sai tunnustusta: Juha Salonen on vuoden Vesistökunnostaja
Seuraava artikkeliHarmonikkataiteilija Teuvo Ihanus 85 vuotta