Marttojen yhteistapahtumassa kierrätetään ja syödään hyvin

Onko sinulla turhaa tavaraa kaapeissa? Laita hyvät kiertämään! Kuva Teija Loponen

Siltamäen, Puistolan ja Malmin martat ovat huomanneet, että yhdessä on mukavampaa ja saa enemmän aikaan. Niinpä kolmen marttakerhon naiset päättivät yhdistää voimansa ja järjestää yhteistyössä Kierrätyskeskuksen kanssa Hyvät kiertämään -tapahtuman.

Marttojen teemana on Elämä on parasta itse tehtynä, myös yhdessä tehtynä. Siitä ajatuksesta kehittyi Hyvät kiertämään -tempaus, jossa martat ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ottavat vastaan käyttökelpoisia tavaroita ja vaatteita.

-Samalla kun tuo tavaroitaan, voi tulla Siltamäen seurakuntakodille syömään. Viidellä eurolla saa kasviskeiton tai lohikiusauksen, salaattia, leivän ja juoman, kertoo Siltamäen marttojen uusi puheenjohtaja Anna-Liisa Nieminen.

-Ja kahvin kanssa on herkullista pullaa, myymme myös mukaan, lupailee Eija Palmu Puistolan martoista.

Koska ruokaa toisinaan jää kotona tähteiksi, joita ei oikein osata käyttää hyväksi, saapuu paikalle myös riperuokaneuvoja antamaan vinkkejä ruoantähteiden käyttämisestä hyväksi muussa ruoanlaitossa.

-Tavaroiden toimittaminen meille Kierrätyskeskukseen kuljetettavaksi on samalla tapa työllistää. Kierrätyskeskuksen verstaissa työllistetään työttömiä, jotka kunnostavat laitteita ja tuunaavat vaatteita myyntikuntoon, tietävät vanha ja uusi puheenjohtaja Anni Kaleva ja Erja-Maria Jalastie-Kettunen Malmin martoista.

He muistuttavat, että keräykseen tuotavien vaatteiden tulee olla ehjiä ja siistejä, mutta silittää vaatteita ei kuitenkaan tarvitse.

-Myös urheiluvälineet, jalkineet, laukut, lelut ja pelit sekä astiat ovat tervetulleita keräykseen. Huonekaluja ei Siltamäessä vastaanoteta, mutta niille voi tilata kuljetuksen Kierrätyskeskuksesta, opastaa Anni Kaleva.

Lahjoitetut tavarat kiertävät sellaisenaan myyntiin Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen myymälöihin tai ilmaisosastoille. Myös kaikenlainen askarteluun sopiva materiaali on tervetullutta kierrätykseen. Kodin pieniä sähkö- ja elektroniikkalaitteita otetaan vastaan kaiken kuntoisina, niitä kunnostetaan työllistettyjen verstailla.

-Ja kun on tehnyt hyvää tuomalla tavaroita kierrätettäväksi eteenpäin, voi palkita itsensä tuomalla koko perheen syömään yhdessä marttojen valmistamaa hyvää ja silti edullista ruokaa, muistuttaa Erja-Maria Jalastie-Kettunen.

Teija Loponen

Hyvät kiertämään –kierrätystapahtuma lauantaina 22.4. kello 11-14 Siltamäen ostoskeskuksen parkkipaikalla, Jousimiehentie 3. Lounas Siltamäen seurakuntakodilla.

Edellinen artikkeliErälle kisamenestystä eri puolilta Suomea
Seuraava artikkeliKauko Koskinen pysyy valtuustossa