Prennuille kultaa kauden avauksesta!

Prennut, kuva Saara Martikainen

Joukkuevoimistelun pitkä kisakausi starttasi viikonloppuna Turussa, jossa käytiin perinteinen Cailap Cup. Lauantaina 8-10-sarjan Alexa Minorit voimisteli upeasti korkeimpaan kategoriaan ja tytöt palkittiin tuomariston kunniamaininnalla!

Saman sarjan Axoria Minorit saavutti kategorian 6. 10-12-sarjassa Elite Alexa sijoittui neljänneksi pistein 16.00 (kategoria 2). Axoria-tiimin molempien joukkueiden (05 ja 06) kategoriaksi tuli 7.

Päivän ylivoimaisimmasta suorituksesta vastasi seurayhteistyöjoukkue Elite Pre Jr, joka voitti oman 12-14-vuotiaiden SM-sarjansa pistein 17.55 – lähes kahden pisteen erolla toiseksi tulleeseen. Tytöt saivat tuomaristolta myös kaksi bonusta , suorituksesta ja teknisestä osaamisesta.

-Kauden ensimmäinen kilpailu on aina erityisen mielenkiintoinen, kun päästään vihdoin näyttämään mitä on saatu aikaan ja nähdään mikä on tämänhetkinen taso kilpakumppaneihin verrattuna, Prennujen vastuuvalmentaja Heini Tuovinen totesi kisan jälkeen.

-Prennut onnistuivat juuri niissä asioissa, jotka oli asetettu joukkueen tavoitteiksi ekaan kisaan. Suoritus oli ilmaisullinen ja hyvällä voimistelullisella laadulla suoritettu. Tästä alkaa neljän viikon ahkera treeni- ja kisaputki, joka huipentuu SM-kisaan 26.-27.11., Tuovinen jatkoi.

Samassa 12-14-vuotiaiden SM-sarjassa Axoria oli hienosti viides pistein 14.633. Erän uusin joukkue Alexia kisasi ensimmäistä kertaa ja harmittavat virheet pudottivat pistemäärää (11.55).

Kaikkien joukkueiden määrätietoinen työ treenisaleilla jatkuu.

Sunnuntaina Turussa olivat vuorossa 14-16-vuotiaiden kilpasarjan joukkueet Anastasia ja Anastasia 01. Anastasia saavutti pisteet 11.767. Viime kaudella mitaleita rohmunnut Anastasia oli tällä kertaa viides pistein 15.683.

Sunnuntaina kisattiin myös Kolmen lajin kisoissa Tampereella. 10-12-vuotiaiden sarjassa Elite Alexa voitti oman sarjansa parantaen hieman pisteitään lauantaisesta (16.30). 12-14-vuotiaiden kilpasarjan Amila sijoittui kategoriaan 7.

Kisakausi jatkuu heti ensi viikonloppuna Etelä-Suomen Aluemestaruuskisoilla, jotka käydään Helsingin Kisahallissa. Erän joukkueita on mukana yhteensä 10. Seuraava Tapanilan Erän Voimistelujaoston järjestämä tapahtuma on Etelä-Suomen Aluestara lauantaina 12.11., joka kokoaa Vantaan Lumoon lähes 650 voimistelijaa. Valtaosa on joukkuevoimistelijoita 8-10-vuotiaiden sarjassa ja Stara-sarjassa, mutta mukana nähdään myös rytmisiä voimistelijoita ja kilpa-aerobiciä.

Marraskuussa Voimistelujaosto on mukana tekemässä myös hyvää osallistumalla Nenäpäivä-keräykseen. Siitä kuten Stara-tapahtumastakin löytyy tarkempaa tietoa jaoston omilta nettisivuilta tapanilanera.sporttisaitti.com.

Lauri Järvinen

Edellinen artikkeliAla-Malmin katusuunnitelmat lyödään lukkoon
Seuraava artikkeliVuoden 2016 SiSukas: Martta Paijola