Kausi paketissa, Old Stars tipahti

PuiU pääsi harvakseltaan hyökkäämään voittamattoman Legiruksen maalille. Kuvassa PuiU:n Sami Rinta-Kahila, 8, ahdisti vahvasti vastustajan maalivahtia. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Kolmosen kausi paketoitiin viikonloppuna. MPS/Atletico ja Malmin Ponnistajat ylsivät lohkoissaan hienosti neljänsiksi. Puistolan Urheilijat ja PK-35 säilyttivät täpärillä loppukireillään sarjapaikkansa. MPS/Old Starsin kohtalona oli pirteistä otteistaan huolimatta tippua ensi kaudeksi Neloseen.

Malmin Ponnistajat päättivät lauantaina kakkoslohkossa kautensa Espoon Tikan nujertamiseen vieraskentällä maalein 5-2. Miki-Casimir Tissari tehtaili kolme rysää, Matias Keskitalo ja Joel Tuovinen maalin mieheen. Ponnareilla on takanaan hyvä kausi, joskin otteluissa esiintyi hiukan viime kauden malliin ailahtelevaisuutta. Pinnoja kertyi kuitenkin 37, joilla kakkoslohkossa heltisi neljäs sija.

MPS/Old Starsilla oli vielä viimeisellä viikolla sarjapaikan säilyminen omissa käsissään. Maanantaina se hävisi Tapulin hyvään pelikuntoon saadulla keinonurmella Herttoniemen Tovereille 0-2. Malmilaisilla oli kaikki saumat voittaa ottelu, mutta maalinteko tökki. Lauantain päätöskierroksella ”vanhat tähdet” antoi täyden vastuksen etenkin kevätkaudella loistovireessä olleelle Helsingin Palloseuralle. Peli päättyi 1-1, Old Starsin maalin teki kapteeni Ville Arima.

Old Stars keräsi kaudella 18 pistettä, neljä liian vähän, jotta sarjapaikka olisi säilynyt.

MPS/Atletico Malmi haki kolmoslohkossa sunnuntain päätöksessä pakkovoiton ja pinnat Keravalta. Vastustajana oli lähtöpassit Kolmosesta saanut PKKU/Allianssi. Tico hoiti homman kauppiaan lailla, lukemina puhdas 4-0 voitto. Maalintekijöinä kunnostautuivat Miro-Aleksi Tissari, Akan Okomon, Jukka Haarala ja Jesse Ketonen.

Tico veti hienon kauden keräten historiansa suurimman pistepotin Kolmosessa, yhteensä 46 pistettä, joilla se sijoittui kenties kaikkien aikojen kovimmassa Kolmosen lohkossa neljänneksi.

Puistolan Urheilijat piti jännitystä yllä miltei loppuun asti. Keskiviikon rästiottelussa Töölön Taistoa vastaan sen käsistä lipesi 3-1 johto päätyen 3-3 tasapeliin. Petri Oravainen sijoitti 1-0 johtomaalin, Sami Rinta-Kahila urakoi 2-1 ja 3-1 maalit. Loppuminuuttien sähellyksen tuoma tasapelipinna oli kuitenkin arvokas. Se riitti pomminvarmasti sarjapaikan säilymiseen. Sunnuntaina PuiU antoi Tapulissa kunnon vastuksen vailla tappioita koko kauden pelanneelle sarjanousijalle, FC Legirus Interille. Joonas Ruumensaari tasoitti ensi jakson loppuhetkillä uljaalla vaparilla taukoluvuiksi. Toisella jaksolla espanjalaiskomennosa oleva joukkue teki väkisin kaksi lisämaalia.

PuiU:n kokonaissaldo kovassa lohkossa ei ollut hääppöinen, 22:sta pelistä kertyi vain 17 pistettä, joilla säilyi pudotusviivan aurinkoisemmalla puolella.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliLöytyykö Malmilta sulfidisavea?
Seuraava artikkeliAla-asteille omat oppilaaksiottoalueet