Folkmusiikkia Viikin kirkossa

Viikkiläinen opettaja Katrianna Raunio Halinen tutustuu loppukokeisiin valmistautuvien koululaisten vihkoihin. Kuva Outi Lantto

Suomessa ja Ugandassa asuvia nuoria voi auttaa myös elämänmakuista musiikkia kuunnellen. Siihen avautuu mahdollisuus sunnuntaina 3. huhtikuuta Viikin kirkon yhteisvastuukonsertissa, jossa esiintyy Petty Pilmgrims.

Petty Pilmgrims kertoo soittavansa kauniisti ikääntynyttä folkmusiikkia Irlannista, Skotlannista ja Amerikan mantereelta. Biisit  ovat yhtyeen omia suomennoksia, ja ne noudattelevat mahdollisimman uskollisesti laulujen alkuperäisiä tarinoita.

Monet laulut kertovat kovista ajoista, toivosta ja rakkaudesta.
Yhtyeen muodostavat AP Sarjanto (laulu, mandoliini ja kitara), Ilona Jokiranta (laulu ja viulu), Jaakko Heinimäki (laulu, banjo ja oktaavimandoliini) ja Tuomas Laitila (laulu ja kontrabasso).
Konserttiin on vapaa pääsy ja siinä kerätään kolehti Yhteisvastuukeräykselle, jonka tuotolla autetaan syrjäytymisvaarassa olevia nuoria Suomessa ja Ugandassa.

Avun muodoista kertovat konsertissa Viikin Vesikoiden partiojohtaja Anni Suutari ja Ugandan Rwamwanjan pakolaisasutuksessa vieraillut Viikin kirkon pastori Outi Lantto.
-Rwamwanja ei ole tavallinen pakolaisleiri. Se on valtavan maalaiskylän kaltainen alue, jossa pakolaiset ja paikalliset asuvat yhdessä. Leirissä asuu noin 60 000 pakolaista ja lisää saapuu noin 500 ihmisen viikkotahdilla, kertoo Lantto.
Yhteisvastuukeräyksen varoilla tuetaan Rwamwanjan pakolaisleirille rakennettavaa ammattikoulua, jossa  pääsevät opiskelemaan sekä paikalliset nuoret, että Kongon pakolaiset.
Uganda on yksi maailman köyhimmistä valtioista. Väestö on ikärakenteeltaan maailman toiseksi nuorin, ja vain pari prosenttia kansalaisista saa ammattikoulutuksen.
Rwamwanjan pakolaisleirillä nuorilla ei ole mahdollisuutta opiskella tai tehdä töitä. Ammattikoulutus antaa kovia kokeneille nuorille toivon uudesta alusta.
Kotimaisena kohteena Yhteisvastuukeräyksellä on Suomen partiolaiset, joiden toiminnalla ehkäistään nuorten syrjäytymistä.

Marjukka Vakkuri

Yhteisvastuukonsertti on Viikin kirkossa sunnuntaina 3. huhtikuuta kello 16.

Edellinen artikkeliRankkaripiina saattoi Erän kesälomalle
Seuraava artikkeliPalvelun iloa