Tapanilalaiset tukevat yhteistuumin Erää

Tapanilalaiset kokoontuivat rajattoman ystävyyden juhlaan Tapanilan Urheilukeskukselle, paikalle saapui satamäärin asukkaita. Kuva Vesa Kinnunen

Rajaton ystävyys –kyläjuhla täytti kirjaston edustan sunnuntaina.
Tapanilalaiset yhteisöt ja asukkaat eivät halua vihapuheita ja vihaa lietsovia mielenilmaisijoita kotikulmilleen, ystävällisyys ja yhteisöllisyys nostettiin arvoonsa.

Rajat kiinni –ryhmittymä järjesti viikko sitten Tapanilan Urheilukeskuksella mielenilmauksen, jossa kritisoitiin Tapanilan Erän urheilukeskuksessa toteuttamaa turvapaikanhakijoiden karateharrastusta. Tapahtuma herätti mosalaiset toimimaan.

Ala-asteen vanhempainyhdistyksessä toimiva Jenni Korkeaoja ehdotti tapanilalaisyhteisöille yhteisen tukikirjeen lähettämistä Tapanilan Erälle ja sen karate-jaostolle. Yhteisen tukikirjeen lähettämiseen ovat lähdössä mukaan ainakin jo  Tapanila-Seura, Tapanilan Kylätila ry, Tapanilan Työväenyhdistys ry, Tapanilan Eläkkeensaajat ry ja Tapanilan Kotien Puolesta ry sekä Tapanilan kirkon väki.
-Lämmittää todella paljon se tuki, jotta tapanilalaisilta ihmisiltä ja yhteisöiltä alkoi meille heti mielenilmauksen jälkeen tulla. Se on ollut upeaa. He ovat ymmärtäneet sen, että meillä todellakin on tarkoituksena auttaa näitä turvapaikanhakijoita tutustumaan suomalaisiin ja kotouttaa heitä, kiittelee Maija Laaksonen Erän karatejaoksesta.

Laaksonen kertoo karatejaoksen saaneen sekä sähköpostin, että facebookin kautta paljon palautetta. Alkuun vihapuhetta, sitten tuen ilmauksia.
-Tuo mielenilmaus säikäytti monet vanhemmat, jotka toivat lapsiaan harrastuksiin. Vaikka kyseessä oli pieni porukka, heistä lähti paljon ääntä. Lapsia ei kuitenkaan olla ottamassa pois harrastuksista, vaan vanhemmat totesivat, että sellaisessa paikassa, jossa lapset ja nuoret kokoontuvat, ei saisi järjestää mielenilmaisuja.

Rajat kiinni oli pyytänyt lupaa järjestää mielenilmaus, mutta heille oli ilmoitettu, että Urheilukeskuksen tontilla se ei ole sallittua. Niinpä mielenilmaus toteutettiin Erätiellä, lähellä bussipysäkkiä.

Tukikirje sai konkreettisemman ilmaisumuodon sunnuntaina, jolloin toteutettiin Inkeri Hallamaan aloitteesta Rajaton ystävyys –tapahtuma korostamaan kaupunginosan yhteisöllisyyttä. Kirjaston edustalle pystytettiin ystävänpäivänä telttoja ja sydänjulisteita ja mosalaismuusikot viihdyttivät yleisöä lukuisten puheenvuorojen välissä. Paikalla oli muutamia kansanedustajia sekä paikallisia valtuutettuja, kuten liikuntalautakunnan nimissä puhuneet Riku Ahola ja Heimo Laaksonen, sekä Björn Månsson ja Kauko Koskinen.
-Vihapuhe kaadetaan halaamalla se kuoliaaksi, sanoi tapahtuman järjestäjiin kuulunut Jenni Korkeaoja.

Tapanila-Seuran puheenjohtaja Vesa Kinnunen iloitsi siitä, että paikalle ilmestyi sadoittain mosalaisia ja muidenkin kaupunginosien asukkaita jakamaan ystävyyden ja ystävällisyyden ilosanomaa.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliHyvässä hengessä
Seuraava artikkeliTaksitolpalla saa pysähtyä, ei pysäköidä