Erän oli tyytyminen nollaviikkoon

erän salibandy
Erän Jussi Kosola sai maila pystyssä tehdä puolustustöitä estäessään viikinkien salibandylegenda Tero Tiitun lähestymistä. Kuva Salibandyliiga

Tapanilan Erällä oli haastava viikko. Maaottelutauon jälkeen sillä oli vastassa kaksi kovaa vastusta, naapuri Viikingit ja sarjajohtaja Happee. Saldoksi jäi nolla sarjapistettä, vaikka kumpaankin taistoon mahtui mallikkaitakin tapanilalaisotteita.

Erä haki kotikaukalossaan vesi kielellä revanssia viikingeistä, jolle se koki muutamaa päivää aikaisemmin cup-tappion. Suu kuitenkin kuivui vuosaarelaisten kyydissä, Viikingit tylyttivät 11-4 voiton.
Taidokas vastustaja näytti heti alkuun osaamisensa kaapaten ensimmäisen erän itselleen 3-0 maalein. Toisessa oli Eräkin hereillä. Se päättyi 2-2 lukemiin, mosalaisten maaleista vastasivat Janne Salonen ja Mikko Jolma.

Kolmannessa erässä Viikingit rankaisivat heti alussa mosalaisten karkeista virheistä. Peli oli selvä, vieraat veivät päätöserän 6-2 murskaluvuin. Mukava valopilkku oli Tommi Rosendahlin paluu lasarettiosastolta. Hän värkkäsi kummatkin Erän maalit.
Erän ongelma-alueet ovat maalinteon vaikeus ja ajoittaiset helpot virheet. Myönteistä lohtua tuo maalivahtien torjuntatilasto, jossa Erä oli niukasti vastustajaansa parempi luvuin 9-10.

Lauantaina Erä asettui Jyväskylän Hirviteatterissa kotijoukkue Happeen vastanäyttelijäksi. Pääroolia vei Happee voittaen mosalaiset kirkkain loppuluvuin 10-5. Avauserän kauhu oli siirtynyt Jyväskyläänkin Erän antaessa kotijoukkueelle siimaa ja mahdollisuuden 4-1 johtoon. Toinen erä tahkottiiin tasan 3-3. Erän häkeistä vastasivat Mikko Jolma kahdesti ja Janne Salonen.

Kolmannen erän alku oli taas kopio Viikingit pelistä. Nyt rykäisi Happee mennen nopeasti 8-4 johtoon. Lauri Kapanen kavensi 8-5. Lopun yritys ilman maalivahtiakaan ei tuonut Erälle maaleja, mutta isännät pääsivät viimeistelemään 10-5 päätösluvut.
Erä oli Jyväskylässäkin maalivahtien torjunnoissa lähes ylivoimainen. Erän Markus Laakso torjui 14 laukausta, kun Happeen veskarilla oli torjuntahommia peräti 27 kertaa.
Erän seuraava liigaesitys nähdään Vantaan Energia Areenalla vasta perjantaina 27.11. klo 18.30. Vastustajana on tuolloin Salba.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliPoliisi tutkii Finavian sijoitussotkuja
Seuraava artikkeliKoop Arponen tuo joulun Malmille