Hyvän päivä näkyi teoissa

hyvän päivä
Suomen Lions-liiton viime kauden puheenjohtaja Tuomo Holopainen ja pääsihteeri Maarit Kuikka ojensivat palkinnot Liiton ensimmäiselle Vuoden Hyväntekijälle Markku Eskolle ja vaimolleen Pirkolle. KUVA TEIJA LOPONEN

Malmilla Kirkonkyläntiellä päämajaansa pitävä Suomen Lions-liitto vietti ensimmäistä kertaa valtakunnallista Hyvän päivää. Leijonat valitsivat ensimmäiseksi valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi Marco Bjurströmin.

Vuoden Hyväntekijävalintaa liitto perusteli sillä, että Marco Bjurström on toiminut ”innostamisen ihmemiehenä” ja hyvän mielen tuottajana jo parinkymmen vuoden ajan.
Omista jäsenistään liitto valitsi Vuoden hyväntekijäksi Lions Club Sastamala/Vammalan Markku Eskon. Hän ansaitsi tunnustuksen pitkäjänteisestä ja monipuolisesta vapaaehtoistyöstään paikkakunnan palvelutalon asukkaiden hyväksi. Esko on muun muassa parinkymmenen vuoden ajan kuljettanut palvelutalon asukkaita terveyskeskukseen. Nykyään hän vetää palvelutalossa kirjapiiriä.

-Ford ehti vaihtua useampaankin kertaan vuosien aikana. Parhaina päivinä saattoi olla jopa neljä kyydin tarvetta, nyt ne ovat vähentyneet huomattavasti, Markku Esko kertoo.
Sastamala-kodin taustalla on silloisen Lions Club Vammalan vuonna 1961 perustama kannatusyhdistys, jonka ansiosta palvelukodin toiminta alkoi 1969. Tällä hetkellä Sastamala-kodissa on yli sata asukasta, kertoo Lions Club Sastamala/Vammalan puolesta ehdotuksen laatinut Jussi Lehtinen, joka palkittiin hyvästä ehdotuksestaan.

Viiden palkittavaksi ehdolla olleen klubin joukossa oli Helsingistä Lions Club Pihlajamäki, joka on jo viisi vuotta tehnyt hyvää noutaen kaupoista lahjoitusleipää ja järjestämällä soppakirkkoja  vähävaraisille, vanhuksille ja työttömille.
Viidestä seitsemään leijonaa ajaa tiistaisin Viikin Prismaan, jossa lahjoitusleivät on kerätty valmiiksi rullakkoon. Leivät kuljetetaan autoilla Pihlajamäen kirkolle, jossa leijonat myös tarvittaessa avustavat niiden jakelussa.  Kirkolla on lisäksi useita kertoja järjestetty lions-kirkkopyhä, johon Pihlajamäen leijonat keittävät lihasoppaa, tekevät kotikaljaa, kattavat pöydät ja tarjoilevat keiton messun jälkeen.

Hyvän päivänä leijonat eri puolilla Suomea ja myös Koillis-Helsingissä järjestivät erilaisia tapahtumia. Malmilainen naisklubi LC Malmittaret vieraili Syystien palvelutalossa tarjoten sen asukkaille hemmotteluiltapäivän.  Palvelutalon asukkaille annettiin muun muassa kevyttä hierontaa, käsien hoitoa, kynsien lakkausta ja juttuseuraa sekä runonlausuntaa.
Valtakunnallisesta Hyvän päivästä on päätetty tehdä jokavuotinen perinne.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliKuvakilpailun vime hetki: Siltamäki-Suutarila-Töyrynummi-alueen hyvät tai huonot puolet
Seuraava artikkeliViikkiin kaksi uutta luonnonsuojelualuetta