80-vuotias PK-35 juhli koko päivän pelaten ja tavaten

PK-35:n legendat 80-vuotis juhlakuvassa Pihlajamäen ”Wembleyllä”. KUVA MARKUS JUVONEN

Syyskuun puolella starttasi kolmas PK-35:n Legends cup.
Tänä vuonna kisalla oli erityispanos 80-vuotisjuhlien johdosta ja kentälle tulikin noin 160 legendaa taistelemaan himoitusta mestaruudesta. Pelaajista kertyi 16 joukkuetta.

Ilo oli myös todeta naisten joukkueen hyvä taso. Tosin kirjoittaja sai naisjoukkuetta vastaan pelatussa ottelussa pakin kyynärpäästä semmoisen tällin kylkiluihin, että muistaa tytön vielä pitkään. Hän kuittasi asian iltajuhlissa virkistävällä mehulla. Kiitti!
Pelaajien ikähaitari oli huima, vanhin pelaaja oli syntynyt 1954 ja nuorimmat 1994.
Pelit pelattiin pienillä kentillä 1x15min, pelaajia 5+1 , vapaat vaihdot.

Oli mahtavaa nähdä se fiilis ja ilo kentällä sekä laidoilla. Tämä kertoo paljon sitoutumisesta jengiin ja puheenjohtaja Teemu Jarosen intohimosta ja aktiivisuudesta tapahtumaan.
Toivomuksena oli tulla kentälle punamustissa joukkueen värejä tunnustaen. Pelaajalista oli huikea mestiksen kundeja myöten: Räde Rantanen, Tommi Paavola (Pool), Erik Holmgren, Sami Ylä-Jussila, Jallu Rantanen jne.
Puolipilvinen ilma suosi tapahtumaa ja varsinkin gamlojen jengiä, se oli meille 7:s pelaaja.
Ryhmäkuvan aikaa vahvisti snadi sadekuuro, mutta sade loppui kun jatkettiin pelejä. Yleisöä oli kiitettävästi ja tarjoilusta voisi monet joukkueet ottaa oppia, tarjolla oli perinteisten makkaroiden lisäksi reissareita, mahtavia piirakoita, pullia, viinereitä hedelmiä ym. Hienosti hoidettu tankkauspuoli.

80 –vuotis Legends-turnauksen finaalissa pelasivat ikäryhmät v. 91 vastaan v. 79 syntyneet ja pronssipelissä 81/82 vastaan 92 syntyneet.
Ehkä yllättäen Räden luotsaama mestikan kundeista kerätty jengi jäi mitalipelien ulkopuolelle.
Ysiykköset voittivat himoitun palkinnon, 79 syntyneille hopeaa ja 81/82 syntyneet saivat pronssia. Onnittelut mestareille!
Karjala-talon iltajuhlaan Käpylässä oli ilmoittautunut 170 henkilöä ja se näkyi ja kuului myös.
Karjalanpaistin ja muiden herkkujen jälkeen oli puheiden ja palkintojenjaon aika. Puheenjohtaja Teemu Jaronen piti erittäin hyvän ja kattavan puheen PK:n tulosta Viipurista Martti Karjalaisen mukana v. 1948 Kallion kautta Pihlikseen 60-luvun alussa.
Pertti Alaja toi Palloliiton tervehdyksen juhlivalle seuralle. Kunniakirjoja ja palkintoja jaettiin yli 20.

Oli myös  ilo nähdä suuri joukko usein pienemmälle huomiolle jääviä taustavaikuttajia,  kuten huoltajia, aktiivisia vanhempia, faneja. Mukana myös legendaarinen sponssi Pussikeskuksen Tare ja tietenkin Asikainen, Ile ja muut!
Tilaisuudessa esiteltiin myös PK-35 80 -vuotiskirja, jonka on kirjoittanut pelimies Mitri Pakkanen. Kirjaan on valittu tyylillä PK:n suuria pelaajia ja vaikuttajia. Kirja tarjoaa myös hienoja tarinoita ja loistavia kuvia.

Mitri kertoi, että oli helppo saada tarinat kasaan haastateltavien innostuksen vuoksi ja oli nautinto kirjoittaa tämä teos. Kirjoittaja oli saanut roudattua jopa ”Golan”, Pasi Rautiaisen Pihliksen tornarin eteen fotoon.
Kunniapuheenjohtaja Martti Karjalaiselle osoitetun juhlakirjan nro 1 vastaanotti Martin poika Esa. Suosittelen kirjaa ilman provikaa kaikille Stadin Fudiksen ystäville hienona historiikkinä hienosta pohjois-helsinkiläisestä jengistä.

Sydämestäni onnea 80 v. PK-35

Piki (gamla)

Edellinen artikkeliJani Toivola sai vanhemmat peukuttamaan
Seuraava artikkeliUlkoa tulevia uhkia