Meksikokuu värittää Malmia

Kolmen meksikolaisklovnin hassuttelut hurmaavat koko perheen. KUVA Ignacio Galar de A Editores

Lokakuu on Meksikokuu Malmitalossa. Syksyyn tuovat väriä meksikolaiset näyttelyt ja värikkäät esitykset, jotka huipentuvat koko perheen yhteisessä meksikolaisessa teemapäivässä.

Meksikon tunnelmiin lähdetään parvelle kootulla näyttelyllä La grandeza de las miniaturas eli Miniatyyrejä Meksikosta.
Tänään avautunut näyttely esittelee miniatyyrejä meksikolaisen kulttuurivaikuttaja Teresa Pomarin kokoelmasta. Esillä olevat, kansainvälistäkin tunnustusta saaneet miniatyyrit ovat peräisin eri puolilta Meksikoa ja ilmentävät sekä materiaalien että tekniikoiden monipuolisuutta ja rikkautta.

Alun perin esillä piti olla myös meksikolaisten lelujen näyttely, mutta sen tilalla nähdään 7.–24.10. meksikolaisten lasten piirustuksia ja maalauksia.

Pitkin lokakuuta nähdään torstaisin jokseenkin tuore valikoima meksikolaisia elokuvia. Niistä löytyy lisätietoa Malmitalon sivuilta. Myös talon suosittu kantayhtye The Great Helsinki Swing Big Band on kutsunut lokakuun solistivieraansa Meksikosta. Swingiloittelussa on mukana kaunis, nuori ja taitava laulaja Ingrid Beaujean.

Meksikokuun huipentuma on Meksikolainen teemapäivä Hola México! sunnuntaina 18.10. Koko perheelle on nähtävää ja koettavaa useissa eri työpajoissa ja lastenleffoissa. Ja samana päivänä hassuttelevat meksikolaisklovnit Cazzo, Lazzo ja Pozzo tanssien ja naurattaen. Klovnien tanssiesitys Kulkuri on koko perheelle suunnattu tarina kolmesta omaa onneaan etsivästä kulkurista ja voikukasta, joka muuttaa kolmikon käsityksen elämästä.
Teemapäivän ohjelmassa on tarjolla myös näyttely meksikolaisesta kaunokirjallisuudesta, lastenanimaatioita, meksikolaisia kansansatuja sekä iloisia rytmejä.
Meksikolaisista ohjelmista klovniesitys ja big bandin konsertti ovat maksullisia, mutta leffoihin, työpajoihin ja näyttelyihin on vapaa pääsy.

Teija Loponen