ViikkiLan tarjoaa CS:GO -turnauksen

Norssi
VLan kokoaa elektronista urheilua harrastavia Viikin Norssiin lauantaina. KUVA TEIJA LOPONEN

Viikin Norssissa koetaan sen historian ja samalla koko Viikin ensimmäinen elektronisen urheilun eli eSportin tapahtuma.

-Lukioomme kaivattiin lisää tapahtumia ja päätimme parin lukiokaverin kanssa pistää VLanin pystyyn. Meillä on apuna noin kymmenhenkinen joukko asiasta kiinnostuneita, kertoo Viikin Norssia käyvä Matias Taavitsainen.

ViikkiLan järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja se aiotaan järjestää myös ainakin ensi vuonna. 
Tapahtuma on suunnattu 15-25 -vuotiaille helsinkiläisille. VLanissa pelataan yksi iso turnaus ja sen lisäksi tarjotaan 30 tietokonepaikkaa halukkaille pelaajille. 
-Turnaus pelataan ns. non-BYOC eli tarjoamme valmiiksi katetun pöydän, omaa konetta ei tarvitse osallistuakseen turnaukseen. Turnauksen peli on maailmanlaajuisesti tunnettu CS:GO, jonka turnauksia jopa YLE on alkanut toimittamaan ja niitä tulee aika-ajoin  TV2:lta. Mukaan on ilmoittautunut oman lukiomme lisäksi joukkueita muun muassa Aalto-yliopistosta, Taavitsainen tietää.
-Turnauksen osallistujalista alkaa jo olla täynnä, mutta tietokonepaikkoja on vapaina ja niitä varten ei tarvitse ilmoittautua, kaikki halukkaat mahtuvat, Matias lupaa.

Turnaukseen ja koko tapahtumaan toivotaan runsasta yleisöä luomaan tunnelmaa ja innostumaan itsekin pelaamaan.
-Me panostamme kovasti visuaalisuuteen, joten yleisö tulee taatusti viihtymään. Turnausta näytetään myös screeniltä, joten sitä on helppo halutessaan seurata. Ja jos tulee oman koneen kanssa, meiltä saa pöytäpaikan, virran ja nettiyhteyden.

ViikkiLan järjestetään Viikin Norssissa, Kevätkatu 2, lauantaina 5.9. kello 10.30-n.18. Tapahtuma on maksuton.

Teija Loponen