Bussit palasivat terminaaliin

bussiterminaali
Bussilinjojen pysähtymispaikat ovat hivenen muuttuneet uudistetussa terminaalissa. Takseille ei enää terminaalin sisällä ole tilaa. KUVA TEIJA LOPONEN

Bussien liikennöinti Malmin keskustassa on taas normalisoitunut Malmin aseman bussiterminaalin remontin valmistuttua. Kirkonkyläntien sillan remontti jatkuu kuitenkin vielä.

Kesän kestäneessä peruskorjauksessa terminaalin kiveyksiä uusittiin ja pysäkkejä kunnostettiin. Samalla puolikaarenmuotoiset laiturit suoristettiin, jotta lastenvaunuilla ja pyörätuolilla pääsee helpommin busseihin sisään.

Terminaalin yleisilmettä kohennettiin uusimalla pyörätelineet ja roska-astiat.  Uusiin pyörätelineisiin polkupyörät voi kiinnittää rungoistaan ketjulla tai vaikerilla, eikä vain renkaista, mikä hankaloittaa niiden varastamista. Näkövammaisten liikkumisen helpottamiseksi terminaaliin tehtiin kohoraidoitus kevyenliikenteen väylältä viemään suojatien yli pysäkeille.

Kaikki Malmin aseman kautta kulkevat bussilinjat siirtyivät viime torstaina käyttämään terminaalia.

Kirkonkyläntien sillan remontti jatkuu yhä siirtyen nyt vanhan asemarakennuksen puolelle. Sillalle rakennetaan uudet bussi- ja pyöräkaistat. Runkolinja 560 siirtyy syksyllä käyttämään idän suuntaan ajaessaan Kirkonkyläntien varressa sijaitsevaa uutta pysäkkiä.

Terminaalin valmistuessa otettiin käyttöön myös Latokartanontiellä sijaitsevat katokselliset pysäkit, jotka olivat poissa käytöstä bussiterminaalin kunnostustöiden ajan. Myös Kirkonkyläntiellä otetaan taas käyttöön pysäkit 3269 ja 3270.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliAloittamisen iloa
Seuraava artikkeliPalloliitto palkitsi Veka Rantalan