Aloittamisen iloa

Koulut käynnistyivät eilen. Opintielle lähti yli 5700 ekaluokkalaista, joista valtaosalle se oli odotettu ja iloinen päivä. Koulumaailma muuttuu jatkuvasti. Koulupäivien ja oppiaineiden sisältöjä kehitetään ja muutetaan, lisäksi säästöt vaikuttavat moniin asioihin.  Vanhempia mietityttää sopivien luokkakokojen määrittely. Isoissa luokissa on usein levottomampaa ja vaikeampaa keskittyä uuden oppimiseen. Erityisopetus ja tukiopetus ovat erityisen herkkiä säästöille. Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan opettajien yhteisopettaminen ja moniammatillinen yhteistyö ovat lisääntyneet. Aiemmin erillisryhmissä opiskelleet lapset ovat siirtyneet pitkälti yleisopetuksen pariin, samoihin luokkiin muiden oppilaiden kanssa. Oppilaille tämä vaihtoehto on todettu hyväksi, mikäli luokassa on mahdollisuus myös erityisopettajan ammattitaidon hyödyntämiseen.

Aloittamisen ja tekemisen iloa kaipaavat ne lukuisat lomilta palanneet, jotka parhaillaan selaavat työväenopiston ja Tapanilan Erän ohjelmalehtiä ja muiden vapaa-ajan harrastusten vaihtoehtoja. Toiset ovat rohkeita testaamaan uusia harrastuksia, osa tyytyy siihen, mitä on pitkään harrastanut ja hyväksi havainnut. Tapanilan urheilukeskuksella pidettävät avointen ovien päivät samoin kuin useiden urheiluseurojen järjestämät maksuttomat kokeilukerrat antavat mahdollisuuden testata uusia liikuntalajeja. Uusia elämyksiä tulee tarjoamaan myös Malmitalo kulttuuriannillaan, syyskausi pääsee vauhtiin Taiteiden yön myötä. Taiteiden yönä tapahtuu ilmestymisalueellammekin monenlaista, niistä tarkemmin seuraavassa numerossa.

Tulevana viikonloppuna Malmin taivaalla näkyy pitkään lentämistä harrastaneiden taitolentonäytöksiä. Niitä on upea seurata, vaikka lentokoneista, etenkin puolustusvoimien Horneteista, melkoista meteliä hetkellisesti aiheutuukin. Viikonloppuna Malmin lentoasemalla on paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Iltapäivisin lentonäytösten välissä kuullaan konsertteja. Lentoaseman lähistöllä tulee lauantaina ja sunnuntaina liikkumaan valtavasti ihmisiä, ajoneuvoliikennettä sinne sen sijaan ei sallita, vaan yleisön tulee käyttää busseja tai jalkojaan perille päästäkseen. Viikonloppuna Malmi on kaupungin keskipisteenä.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliEspanjansiruetanat löysivät Puistolaan
Seuraava artikkeliBussit palasivat terminaaliin