Palloliitto palkitsi Veka Rantalan

veka rantala
-Kannustakoon tämä palkitsemiseni muitakin puistolalaisia tulemaan mukaan toimintaan, tuumi tyytyväinen Veka Rantala seuratessaan PuiU:n ja Spartakin sarjaottelua Koudan nurmella. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Suomen Palloliitto on palkinnut  Puistolan Urheilijoiden Veijo ”Veka” Rantalan kuukauden toimijana.

Palloliitto haluaa nostaa esiin tärkeän vapaaehtoisuustyön tekijöitä joka kuukausi. Rantala oli kesäkuun palkittu.
Veka Rantalan vapaaehtoistyö PuiU:ssa käynnistyi vuonna 1988 hänen ottaessaan vastuulleen 1980-syntyneiden poikien joukkueen valmennuksen. Tuolloin majurina työskennellyt Rantala koki melkeinpä velvollisuudekseen poikajoukkueen luotsaamisen.

Myöhemmin Veka on valmentanut seuran muita junnujoukkueita sekä ollut tällä vuosituhannella tärkeissä rooleissa PuiU:n miesten edustusjoukkueessa. Edustusjoukkueen ”henkisenä krapulavuonna” 2008, kun joukkue oli tippunut vuoden visiitillään Kakkosesta Kolmoseen, otti Veka Rantala joukkueen komentoonsa. Valmentajana hän kokosi rivit ja loi pohjan tulevaisuuteen.

Viime vuodet Rantala on vahvistanut ansiokkaasti edustusjoukkueen taustatyötä. Sotilaallisella täsmällisyydellä hän on puskenut talkootyötä muun muassa kotiotteluiden tason nostamiseen. On paljolti Vekan ansiota, että Koudan kotiotteluissa kuulutukset toimivat, puffetti pyörii ja palkintoraati palkitsee joukkueiden parhaat pelaajat.

Myös Palloliiton Helsingin piiri kiittää ja onnittelee Veijo Rantalaa. Palkinnoksi Veka sai piirin kumppanin Viking Linen risteilylahjakortin sekä 50 euron arvosetelin.
Rantalan palkitsemista edeltänyt toukokuun toimija osui sekin Koillis-Helsinkiin. Ansaittu saaja oli tuolloin MPS/Atletico Malmin taustan tehomies Ville-Pekka Liimatainen. Hänet tunnetaan myös laajalti paljon aikaansaapana tietopankkina ja kirjoittajana alasarjojen futiksesta.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliBussit palasivat terminaaliin
Seuraava artikkeliKaavoittaja kutsuu asukkaita suunnittelemaan Malmin lentokentälle uutta kaupunginosaa