Pyörät pyörimään

Elokuun alku on koittanut. Se tarkoittaa lomakauden hiipumista ja monien toimintojen käynnistymistä. Lehtemme lomatauko on nyt takana ja Lähitieto ilmestyy jälleen joka keskiviikko kertoen ilmestymisalueemme tuoreimmat uutiset ja tapahtumat. Kesätauollamme merkittävin tapahtuma taisi olla Stanley Cup –pyttyyn nimensä saaneen töyrynummelaisen jääkiekkoilijan Teuvo Teräväisen vierailu vanhassa liikuntapaikassaan Tapanilan urheilukeskuksella. Keskellä heinäkuuta sadat fanit kokoontuivat juhlimaan Teuvoa ja katsomaan kuuluisaa pyttyä, jota Suomessa kuskattiin paikasta toiseen pitkällä valkoisella amerikanraudalla.

Ensi tiistaina arki koittaa etenkin monille lapsiperheille, sillä silloin koulut täyttyvät oppilaista. Jännintä kouluunmeno on heillä, joille opinahjo on aivan uusi tai koko koulutie vasta alkamassa. Ensimmäiset päivät ovat usein ratkaisevia sen suhteen miten koulussa tulee viihtymään ja menestymään. Löytyykö kavereita ja saako opettajaan mukavan kontaktin? Seuraavien numeroidemme harrastusteemoista voi löytää mieluisan tekemisen kohteen koulupäivien jälkeen. Vaihtoehtoja riittää kädentaidoista musiikkiin ja liikuntaan sekä ryhmistä yksilölliseen opetukseen. Osalle yhdessä tekeminen ja kokeminen on tärkeää, joku taas kokee oppivansa parhaiten saadessaan keskittyä vaikkapa soittamisen opetteluun kahden opettajansa kanssa.

Koulujen alkaminen näkyy myös liikenteessä. Autoilijoiden on syytä muistaa olla tavallista tarkkaavaisempia koulujen ja suojateiden lähistöllä. Ryhmissä liikkuvat lapset saattavat olla arvaamattomia tien ylittäjiä. Alkuun pienimmät lapset saatetaan kouluun ja takaisin, mutta jo muutaman viikon päästä heidän pitää kyetä itse suoriutumaan turvallisesti tienylityksistä. Siinä meillä aikuisilla ja etenkin autoilijoilla on suuri vastuu. Ajonopeuksia on hillittävä.
Elokuu tuo tullessaan useita mukavia tapahtumia. Malmin lentokentällä toteutetaan jälleen muhkea Air-Show –tapahtuma ja Taiteiden yönä juhlitaan Tapaninvainiossa Beach Partyissa. Samana iltapäivänä saa Malmin alikulkutunnelin yhteisötaideteos julkistuksensa ja jättiläiset valtaavat Malmitalon käynnistäen kulttuuritalon syyskauden. Syksy tulee tuomaan mukanaan paljon mielenkiintoisia asioita, joita lehdessä seuraamme.

Edellinen artikkeliMosquito Meeting Malmilla
Seuraava artikkeliFallkullassa korjaillaan vajoamisen vahinkoja