Mosquito Meeting Malmilla

Virtuaalilentäjät tekevät muutakin kuin istuvat tietokoneiden äärellä, tässä tutustutaan Brewster BW-372:een Tikkakoskella. KUVA SAMI VASKUU

Virtuaalilentäjät ry järjestää tänä vuonna kesätapahtumansa Malmin lentoasemalla juhlistaakseen samalla Malmin kentän syntymäpäivää. Perjantaina tapahtumalla on avoimet ovet.

-Järjestämme pari kertaa vuodessa kolme-neljäpäiväisen tapahtuman, jossa kokoonnumme näkemään kavereita, vaihtamaan kuulumisia, pelaamaan lentosimulaattoreita netissä ja pitämään hauskaa. Suurin osa siis tuo oman tietokoneensa paikalle. Vuosittainen kesätapahtumamme Mosquito Meeting, eli ”moskiitto”, järjestetään tänä vuonna 20. kerran. Perinteisesti moskiitto on pidetty kaukana sivistyksestä, mutta nyt juhlavuoden kunniaksi päätimme tulla Malmille, kertoo tapahtumaa organisoiva Ville ” Camo” Pitkänen.
Muita virtuaalilentäjien perinteisiä tapahtumia ovat talvinen Urban Blitz sekä keväisin järjestettävä Aces High Spring Meeting.

Pitkäsen mukaan virtuaalilentäminen sopii kuten muukin ilmailu koko perheelle.
-Suurin osa meistä on saanut kipinän ilmailuharrastukseen jo pienenä ja virtuaalilentäminen on luonnollinen osa harrastusta. Ilmailuhistorian harrastus kulkee usein käsi kädessä virtuaalilentämisen kanssa, monilla meistä löytyy alan kirjallisuutta metrikaupalla kirjahyllystä. Yhdistyksemme jäsenet ovat tehneet arvokasta työtä suomalaisen ilmailuhistorian tallentamisessa, Pitkänen muistuttaa.
-Keski-ikä yhdistyksessämme huitelee 40 vuoden paremmalla puolella, joten monilla on perheessä jo toisen sukupolven virtuaalilentäjiä.

Virtuaalilentäminen tapahtuu lentosimulaattoreilla ja on pitkälti verkkopelaamista.
-Tietenkin pohjalla kytee palava into ilmailuun ja lentämiseen. Monille tämä on helpoin, ja ehkäpä halvin, tapa päästä nauttimaan ilmailusta. Yhdistyksemme on erikoistunut toisen maailmansodan lentosimulaattoreihin, aikaan jolloin ilma-aseen nopea kehitys mullisti sodankäynnin. Tietokonepelien aihiona tuo ajanjakso on erityisen mielenkiintoinen. Internetin kautta peliseuraa löytää helposti ja puheradion avulla kommunikointi käy jouhevasti. Lauantai-iltaisin onkin mukava eläytyä Talvi- ja Jatkosodan historiallisten ilmataistelujen melskeeseen Suomiporukalla, kukin virtuaalilentäjä turvallisesti oman tietokoneen ääressä kotona, kuvailee Ville Pitkänen virtuaalilentämistä käytännössä.

Virtulaalilentäjät ry järjestää perjantaina 24.7. kello 12-14 Malmin lentokentän päärakennuksen aulassa yleisölle avoimen tilaisuuden, jossa pääsee kokeilemaan virtuaalilentämistä ja tutustumaan myös perinteisempään ilmailuun.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliValloittavat lajit voivat tuhota
Seuraava artikkeliPyörät pyörimään