Esittelyssä: Mirka Vainikka (sd.)

Mirka Vainikka

Mirka Vainikka, 36, on malmilainen ehdokas, jolla on kovat tavoitteet eduskuntaan. Vuonna 2007 hän sai noin 2000 ääntä, mutta nyt kolmen pojan äiti tekee tukijoukkoineen lujasti töitä ja pyrkii 6000 äänen saaliiseen.

Tällä hetkellä hän istuu Helsingin kaupunginhallituksessa. Mirka toimii aktiivisesti ay-liikkeen luottamustehtävissä ja on ollut ikänsä mukana kansalaisjärjestöissä ja urheiluseuroissa.
Mirkalla on läheisinä aviomiehen, lasten ja Lucky-koiran lisäksi isovanhemmat, omat vanhemmat ja pikkuveli. Tukiryhmään on ilmoittautunut yli sata ihmistä.

Osaajia tarvitaan monilta eri elämänaloilta ja kampanjoinnissa monenlaista resurssia ja taitoa. Siksi vaalipäällikkyys on jaettu kahden henkilön kesken: Päivikki Kumpulainen ja Riitta Vehovaara hoitavat yhdessä pestiä.

Vaalibudjetti on noin 9000 euroa: tuki kertyy sekä yksityisiltä ihmisiltä ja toimijoilta että ay-liikkeeltä. Tukijat ovat innokkaita talkoolaisia, joten pienehkölläkin budjetilla voi saada paljon aikaan. Mirka itse on aktiivinen somettaja, mutta myös osanotto ja näkyminen tilaisuuksissa, perinteiset esitejakelut ja lehtikampanjat kuuluvat kuvaan.

Ehdokkaan harrastuksista ovat jalkapallo ja talvella avantouinti tärkeitä fyysisen ja myös henkisen kunnon kannalta. Liikunta auttaa nollaamaan. Ilman jatkuvaa opiskelua ei selviä politiikassa eikä työssä, joten elinikäinen opiskelu on Mirkalle elämäntapa.

Hän on ammatiltaan johtava sosiaaliohjaaja työpaikkanaan on idän psykiatria- ja päihdekeskuksen Aurinkoinen Hymy ja Kontulan Symppis.

Mirka korostaa olevansa arjen ammattilainen, joka toimii lähellä ihmistä sekä työssä, vapaa-aikana että politiikassa. Arjen tasapaino on perusta turvalliselle elämälle. Päättäjillä pitää olla arjen ymmärrystä, joten Mirka haluaa auttaa ihmisiä myös politiikan avulla. Arjen turvallisuutta on se, että ihmisillä on työtä, koti ja että yhteiskunnan turvaverkko tarvittaessa auttaa.

-Talous on tärkeää, mutta minulle ihminen tulee aina ensin. Lähipalvelut on hyvinvointivaltion sydän. Ihminen tarvitsee työtä, jolla tulee toimeen. Jokaisella pitää olla koti, siksi tarvitsemme lisää kohtuuhintaisia asuntoja, erilaisia asumismuotoja sekä lähiöiden kehittämistä, Mirka sanoo.

Hän kannattaa Malmin ja myös lentoaseman alueelle monipuolista asuntotuotantoa. Asuntorakentaminen edistää myös muuta aktiivisuutta ja kasvua Malmilla. Luonnollisesti arvokkaat funkkisrakennukset lentokentällä on säilytettävä ja saatava malmilaisten käyttöön.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliPronssi suli!
Seuraava artikkeliAlvar Aallon toteutumaton Malmi