Koillisesta kaksi eduskuntaan

Veronika Honkasalo miettii, järjestäisikö kansanedustajajuhlat Koillis-Helsingissä. Mari Rantanen tarjosi pelastuslaitoksen työkavereilleen läksiäiskahvit kiirastorstaina ja aikoo suunnata Hakaniemen torille kiittämään äänestäjiä. Veronika Honkasalo keräsi lähes 6000 ääntä.

Veronika Honkasalo nousi kansanedustajaksi hulppealla lähes kuudentuhannen äänen määrällä ja eduskuntaan ylsi myös Mari Rantanen lähes 3000 äänellä.

Upea saalis oli lisäksi Alviina Alametsällä, 4054 ääntä, mutta se ei häntä edustajaksi nostanut.

Koillis-Helsingin äänikuningatar on vasemmiston Tapulikaupungissa asuva dosentti, nuorisotutkija, Veronika Honkasalo, 43, 5842 äänellään. Äänimäärässä kakkoseksi nousi puistolalainen vihreiden 26-vuotias Alviina Alametsä keräten komeat 4054 ääntä. Sillä ei kuitenkaan vihreiden riveistä eduskuntaan asti noustu.

Äänissä kolmossijalle sijoittuva, mutta samalla perussuomalaisissa kansanedustajaksi 2909 äänellä noussut ensihoitaja, omaishoitaja ja kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen, 40, asuu Tapaninkylässä.

Eduskuntaan pyrkineistä hienon työn teki myös demareiden puistolalainen Sinikka Vepsä, 60,  saaden 2148 ääntä.  Saman puolueen viikkiläinen Abdirahim Husu Hussein, 40, ylsi hänkin hyvään tulokseen, 1989 ääntä.

Koillisen kärkeen kuului vielä lisäksi keskustan suutarilalainen kaupunginvaltuutettu Terhi Peltokorpi, 43, jonka äänimäärä oli 1769.

Alle tuhannen äänen jäivät vasemmiston PAM:n valtuutettu, vuokralaisneuvottelukunnan jäsen Mira-Veera Auer, 33, Jakomäestä, äänimäärä oli 923. Saman puolueen pukinmäkeläinen kätilö, varavaltuutettu Zahra Abdullah, 50, sai 921 ääntä.

Uuden Liike Nytin riveistä Tapulikaupungissa ehdolle asettautunut yrittäjä Teija Makkonen, 35, keräsi 675 ääntä ja kristillisten Helsingin piirin puheenjohtaja, pihlajamäkeläinen luokanopettaja Tuulikki Tepora, 69, 652 ääntä.

Keskustan viikkiläinen Riina Länsikallio, 49, Viikistä sai 334 kannattajaa taakseen ja Pukinmäestä vasemmiston 61-vuotias Irja Remekselä 265 äänestäjää. Piraattipuolueen pihlajamäkeläistä Jani Someroa, 31, äänesti 112 henkilöä.

Alle sadan äänen jäivät keskustan Sami Helle, 45 v, Jakomäestä 93 kannattajalla ja Suomen kommunistisen puolueen puistolalainen kansalaisaktivisti Tiina Sandberg, 45, 85 äänestäjällä. 

Satakunnan vaalipiiristä ehdolla ollut keskustan kauppatieteiden maisteri ja toimitusjohtaja Eeva Kalli otti potikseen 6713 ääntä. Hänkin on jatkossa koillis-helsinkiläinen, sillä hänen tiedetään perheineen ostaneen talon Tapaninvainiosta.

Nämä luvut ovat maanantaista tietoa, joten ääntentarkistus voi vielä tuoda lukuihin muutoksia.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliMLY valitti lentoasemasta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen
Seuraava artikkeliTullivuorentiellä juntataan paaluja monta kuukautta