Pronssi suli!

Pronssiottelu oli päävalmentaja Petteri Bergmanin viimeinen Erässä, ainakin tällä erää. Aika sanoa moi! KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Tapanilan Erän oiva kevätkunto ei riittänyt poikimaan SM pronssimitaleita Mosaan. Arkkivihollinen SSV oli sunnuntain pronssiottelussa täpärästi parempi maalein 5-4.

Pienestä, jopa milleistä, oli kiinni, että Erä ei päässyt juhlistamaan kauttaan mitalikilinöillä. Vielä minuutti ennen kauden päätöstä Tuomas Iiskola ohjasi 5-4 kavennusmaalin. Seurasi huikea päätösminuutti, jonka aikana mosalaiset eivät vahvasta kiristään huolimatta onnistuneet taikomaan peliä tasoihin ja sitä kautta jatkoajalle.

Ottelun eräläispelaaja oli kokenut Jere Oksanen tehtaillen hatullisen maaleja, joihin kaikkiin kolmeen täysosumaan syötöt tarjosi Lauri Kapanen.
Pasilan urheiluhallin pronssitaisto oli numeroiden mukaisesti tasainen. Avauserää isännöi lievästi SSV. Toinen erä oli tapanilalaisten. Päätöserän alku oli vahvaa viikinkiveneilyä, SSV mätti pelivälineen peräti kolmesti ohi Erän maalivahti Teemu Kortelaisen. Erän hurja takaa-ajo erän loppupuolella taas kertoi, että turhaan joukkue ei jahdannut pronssia.

Erän kautta voi pitää onnistuneena. Tilastollisesti Erä pelasi jopa parhaimman kautensa viiteen vuoteen. Se sijoittui tahmean runkosarjan päätteeksi kahdeksanneksi, mutta lennätti sen jälkeen Tampereen Classicin laulukuoroon ja eteni Happee-tappioiden jälkeen pronssipeliin. Nyt kävi vain niin kuin kävi.

Pronssiottelu oli myös jäähyväisottelu Erää kaksi viime kautta luotsanneelle Petteri Bergmanille. Mies siirtyy uusien haasteiden pariin. Erä ei ole vielä julkaissut tulevan päävalmentajan nimeä.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliLentoasemalle löytyi vihdoinkin paikka
Seuraava artikkeliEsittelyssä: Mirka Vainikka (sd.)