Vaalit lähestyvät

Kalenterissa lukee lauantain kohdalla kevätpäiväntasaus. Se merkitsee, että tuolloin aurinko paistaa kohtisuoraan kohti päiväntasaajaa. Tasausaika on tarkalleen 0.45 Suomen aikaa.  Periaatteessa kevätpäiväntasauksen aikaan päivä ja yö ovat yhtä pitkät kaikkialla. Ihan näin ei kuitenkaan käytännössä ole, vaan meillä päivä on jo hivenen pidempi kuin yö. Sunnuntaina kalenteri kertoo vietettävän Marian ilmestyspäivää. Se taas on kristillinen juhlapäivä sen muistoksi, että arkkienkeli Gabriel ilmestyi Neitsyt Marialle kertoen Kristuksen tulevasta syntymästä. Aiemmin tuota päivää vietettiin Suomessakin aina 25.3., eli tasan yhdeksän kuukautta ennen joulua. Vuoden 1954 jälkeen juhlapäivä siirrettiin sunnuntaille.

Aika kuluu ja eduskuntavaalit koittavat melko tarkalleen kuukauden kuluttua. Tosin ennakkoäänestys alkaa jo muutaman viikon päästä, 8.4.  Ehdokashakemukset tuli jättää viime tiistaihin mennessä ja ehdokkaat vahvistetaan huomenna 19.3. Vaaleissa on yleensä noin parituhatta ehdokasta, joista 200 on nousemassa kansanedustajiksi. Varsinainen vaalipäivä koittaa siis 19.4. ja tulokset vahvistetaan keskiviikkona 22.4. Jännityksellä odotamme, nouseeko ilmestymisalueeltamme joku ehdokas seuraavaksi neljäksi vuodeksi päättämään valtakunnan asioista. Lehtemme haluaa auttaa paikallisia ehdokkaita tulemaan tutuiksi ja siksi olemme jo jonkin aikaa Lähipolitiikkaa –palstallamme esitelleet täkäläisiä ehdokkaita. Voi kuitenkin olla, ettemme tiedä kaikkia ilmestymisalueeltamme olevia ehdokkaita ja siksi toivomme, että he, jotka eivät meiltä vielä mitään postia ole saaneet, viestittäisivät yhteystietonsa. Toimituksellisen esittelyn lisäksi tarjoamme ehdokkaille edullista ilmoitustilaa.

Moni äänestäjä on ehkä tavallista hämmentyneempi sen suhteen, ketä tällä kertaa äänestäisi. Eduskunnan loppukausi oli varsin sekava, eivätkä monet kansanedustajat tuntuneet tietävän, minkä asioiden takana heidän puolueensa yhä seisoo. Kansanedustajat ovat koko kansan asialla, mutta luonnollisesti oman asuinpaikan asiat ovat kuitenkin aina sydäntä lähellä. Siksi kannustamme etsimään sopivan ehdokkaan täkäläisten poliitikkojen joukosta. Vaihtoehtoja riittää kokeneista untuvikkoihin.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliMurheellinen sunnuntai Suutarilassa: Tulipalo tuhosi 12 kotia
Seuraava artikkeliMLY vaatii Piimiehen jääväämistä