tERÄvästi välieriin!

Voi sitä riemua! Eräläiset mailat pystyssä Tampereella. Kolmas voitto takasi Erälle välieräpaikan ja mahdollisuuden olla tänä keväänä Suomen paras! KUVA TOPI NASKALI

Tapanilan Erä on sian lailla petrannut juoksuaan kilvan kevään etenemisen. Yhtenäiseksi kasvanut joukkue lähetti mestarisuosikki Tampereen Classicin kesälomille, ja eteni huomenna torstaina alkavaan välieräottelusarjaan hallitsevaa Suomen mestaria Happeeta vastaan.

Erä nuiji Classicin nurin maalein 4-3 menneen viikon keskiviikkona Tampereella, jo kolmannen kerran peräkkäin. Tämä kolmas voitto riitti nostamaan Erän neljän parhaan joukkoon ja tappelemaan tosissaan Suomen mestaruudesta.
Kolmas koitos noudatti tuttua kaavaa. Classic hyppäsi heti alussa tilapäiskuskiksi. Se vei avauserän nimiinsä 2-1. Erää piti pelissä mukana Tuomas Iiskola, joka tuikkasi Erän ainokaisen.

Pukukoppi teki taas hyvää eräläisille. Toinen erä oli mosalaisten. Vasta 17-vuotias eräkasvatti Riku Holopainen kiitti luottamuksesta, eli pääsystä tiukkoihin pudotuspeleihin, tehden elämänsä ensimmäisen liigamaalin tasoittaen taiston 2-2 lukemiin. Meno jatkui, puolisen minuuttia myöhemmin Mikko Pasanen tykitti ja Aaron Fagerholm ohjasi pyöreän reikäisen Classicin reppuun. Tämä eräjohto 2-3 jäi myös taukotulokseksi.

Päätöserää vipellettiin loppupuolelle asti ilman täysosumia. Vasta kun Classic passitti maalivahdin aition puolelle jahdatessaan tasoitusta, nähtiin maali. Ja nimenomaan Erän tekemänä. Jere Oksanen tuikkasi ottelun voittomaalin ja lukemiksi 2-4. Vielä jännitys tiivistyi kuin pienokaisella kummitusjunassa. Classic kuskasi ilman maalivahtia kuuden miehen voimin junaa, urhea Erä puolusti kolmella pelurilla. Kaksi istui jäähyllä. Matka huipentui 13 sekuntia ennen päätöstä Classicin onnistuessa tekemään illan ja ottelusarjan viimeisen maalin. Nämä 3-4 lukemat kestivät vielä viimeiset 13 sekuntia.

-Tämä ryhmä on nyt todella yhtenäinen ja valmiina taistelemaan viimeiseen asti yhteisen tavoitteen eteen, iloitsi eräluotsi Petteri Bergman harppauksesta välieriin.
Tuima välierätaisto hallitsevaa Suomen mestaria Happeeta vastaan alkaa Jyväskylässä huomenna torstaina. Lauantaina 21.3. joukkueet kohtaavat toistamiseen Erän isännyydessä Vantaan Energia Areenalla. Seuraavana päivänä on pelipaikkana taas Jyväskylä. Tarvittaessa neljäs mittelö koetaan tiistaina 24.3. Vantaalla ja viides keskiviikkona 25.3. Jyväskylässä.
Finaalipaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliMLY vaatii Piimiehen jääväämistä
Seuraava artikkeliMathias Rust on jäsen numero 3054