Esittelyssä: Olli Sademies (ps.)

Olli Sademies

Olli Sademies, 67, muistetaan täällä Koillis-Helsingissä edeltäjämme MaTaPuPu-lehden poliisipakinoitsijana.

Suosittu palsta perustui poliisin ammattikokemuksiin ja niihin liittyviin alan moniin luottamustoimiin muun muassa Suomen Rikospoliisiliiton hallituksessa ja työsuojeluasiamiehenä, Helsingin Rikospoliisiyhdistyksen sihteerinä ja luottamusmiehenä, Valtakunnallisen poliisiyhdistyksen Poliisit ry:n varapuheenjohtajana ja pääluottamusmiehenä sekä Valtion Virkamiesten työttömyyskassan hallituksessa.

Työuransa jälkeen Olli Sademies päätyi eri puolilla koillista asuneena Koillis-Helsingin Perussuomalaisten johtoon. Tänä vuonna hänet valittiin yhdistyksen varapuheenjohtajaksi, vaikka hän asustaakin nykyään naapurissa Pakilassa.
Helsingin kaupunginvaltuustoon Olli astui edesmenneen Tony Halmeen tilalle ja peri samalla tältä jääneen rakennuslautakunnan jäsenen paikan. Tällä hetkellä hän on valtuuston varajäsen, kiinteistölautakunnan ja HSY:n hallituksen varsinainen jäsen sekä Pääkaupungin Vesi Oy:n hallituksen varajäsen.

Ollin vaalibudjetti asettunee 4 000-5 000 euron paikkeille. Tukiryhmässä toimii 12 henkilöä, eikä varsinaista vaalipäällikköä ole vielä nimettynä. Kampanjassaan ehdokas keskittyy ottamaan verkostoonsa yhteyttä henkilökohtaisilla kirjeillä, sähköpostein somessa, tavoittamalla ihmisiä toritapahtumissa sekä pienimuotoisin lehtimainoksin.

Vaaleissa hän tavoittelee mahdollisimman suurta äänimäärää ja haluaa tässä ilmoittaa äänestäjille: Muistakaa, että äänestyskopissa olette yksin!
Ollilla on eduskuntavaaleissa neljän L:n vaaliteemat: Lämpöä (jokaiselle asianmukainen asunto). Leipää (leipäjonot ovat häpeäksi maalle, joka kutsuu itseään hyvinvointivaltioksi). Lämmintä kättä (hoitopalvelut kaikille väestöryhmille tasapuolisesti vauvasta vaariin). Luoteja (Puolustusvoimain ja poliisin toimintaedellytykset turvattava).

Malmin lentokenttää ei Ollin mielestä pidä missään tapauksessa lakkauttaa, koska se kuuluu suomalaiseen perinnekulttuuriin. Kentän toimintoja on kehitettävä vastaamaan nykyistä paremmin tulevaisuuden lentoliikenteen tarpeita vastaavaksi.
Vapaa-aikanaan Sademiehen Ollin harrastuksia ovat mökkeily, lavatanssit, palstaviljely, kalastus, metsästys, sienestys ja marjastus. Hänellä on viisi omaa lasta ja kolme lastenlasta.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliTapaninvainio tarjoilee taimenten kutua, yleiskaavaa ja asukasaktivismia
Seuraava artikkeliPuMan B-tytöt Etelä-Suomen mestareiksi