Lentoasemalta löytyi upeaa kuvattavaa

Lentokenttäkuvia ihastelemassa Janne Vasama, Marko Kempas ja valokuvaaja Maria-Pelagea Keurulainen. KUVA KLAUS WESA

– Kentällä kun kiertelee ja fiilistelee, saa upeita kuvia. Sami Saikkonen kannusti kokoamaan kuvista näyttelyn, joten se on nyt sitten siellä lentoaseman tiloissa, kertoilee nuori kuvaaja.

Valokuvanäyttelyn syntyminen tapahtui vähän sattumalta.
- Menin vapaaehtoiseksi Malmin lentoaseman ystäville kenttäkierrosten peränpitäjäksi viime vuoden Fly Inn:iin. Se oli ensimmäinen käyntikertani kentällä, vaikka olen asunut koillisen suunnalla vuodesta -92. En vain ole uskaltautunut sinne aiemmin, kun ei ole ollut asiaa. Ja se harmittaa, koska paikka on upea, Maria-Pelagea hehkuttaa.
- Menkää ihmiset tutustumaan historialliseen ja upeaan paikkaan ja fiilistelemään koneita ja koko kokonaisuutta. Suosittelen lukemaan kentän historiikin, on kiva liikkua paikan päällä sen jälkeen kun tietää historiaa.

Vapaaehtoiseksi kenttäkierroksille Maria-Pelagea löysi tiensä osuttuaan Facebookissa Friends on Malmi airport- ryhmän sivulle, jossa kutsuttiin vapaaehtoisia  mukaan.
- Tykästyin paikkaan, kun kävin siellä Fly Innissä. Olin myös kaksi päivää MLY:n vapaaehtoisena kansainvälisessä lentonäytöksessä keräämässä nimiä adressiin. Otin samalla paljon videoita, jota olen jakanut sinne ryhmään.

Ensimmäisen kameransa Maria-Pelagea sai jouluna 2013 ollessaan äitinsä luona Espanjassa. Sitä ennen hän kuvasi vain kännykällä. Viime syyskuussa Maria-Pelagea osti itse ensimmäisen järjestelmäkameransa ja nyt vapaa-aika kuluukin pääasiassa kuvatessa.
–-Loppukesästä ja syksyllä tuli kuvailtua paljon kentällä. Kun ryhdyin jakelemaan kuvia sinne MLY:n ryhmään, sain paljon hyvää palautetta ja ihmiset rupesivat kyselemään valokuvanäyttelyä. Kun vielä Sami Saikkonen kirjoitti Facen aikajanalle, että kuvista voisi koostaa näyttelyn, niin tässä sitä nyt ollaan.

Maria-Pelagea Keurulainen valokuvia Malmin lentoasemalla 21.3. saakka, jonka jälkeen näyttely siirtyy Ilmailumuseolle.
Kuvia voi katsoa myös: Maria-Pelagea Photography, Flickr: Maria-Pelagea

Teija Loponen