Koovee vei kapteenina, Erällä huono kenraali

Välistä Koovee-pelaaja jäi näin tiukkaan tilanteeseen, erotuomarin ja Erän Tommi Rosendahlin väliin. Koovee kuitenkin korjasi hurlumhei-henkisen ottelun potin. KUVA TAPANILAN ERÄ/FLICKR

Erä isännöin tamperelaista Kooveeta perjantaina runkoliigan viimeisessä ja merkityksettömässä ottelussa. Kumpikin joukkue oli jo varmistanut paikkansa tulevana viikonloppuna starttaaviin pudotuspeleihin. Erä hävisi pesisluvun 14-8.

Valmistautumismielessä edessä odottavia pudotuspelejä, Erällä oli huono kenraaliharjoitus Kooveeta vastaan. Tamperelaiset valtasivat Energia Areenan häärien kapteenin ottein, etenkin avaus- ja päätöserässä. Hyvin ”merkityksettömään peliin” latautunut Koovee vei avauserän nimiinsä 3-6. Erä oli kaiken aikaa takaa-ajajana.

Toisessa erässä kotijoukkuekin intoutui treenaamaan kuvioitaan. Se ei häkeltynyt, vaikka vieraat ehättivät jo muhkeaan 4-8 johtoon. Sinisotureista Tuomas Iiskola pyyhkäisi 5-8 maalin, Tommi Aro teki näyttävästi 6-8 ja Iiskola merkkasi taukoluvuiksi 7-8.
Vielä kolmannen erän alkupuolella Erä jahtasi tasoitusta, mutta parempaakin paremmat tilanteet kilpistyivät tamperelaisten maalivahti Arvid Vonkiin. Selkä taittui, Koovee onnistui siirtymään peräti neljän maalin johtoon. Loppu oli showta Erän harjoitellessa 6-5 pelaamista. Maalivahti Markus Laakso loikki ahkeraan kaukalon yli miehistön puolelle. Hasardi ei onnistunut, Koovee tuuletti kolmea maalia, joissa pallo löysi tiensä Erän tyhjään maaliin. Näin taululle syntyivät tylyt 8-14 päätöslukemat.

– Play offeissa ei toki voi tällä tavalla pelata, tai noutaja tulee nopeasti. Tästä tuli tällainen lepsu avoimien ovien hassuttelu. Tänään näin, tästä katsotan taas eteenpäin. Maanantaina katsotaan, kenelle kelvataan ja aletaan sitten pilkkoa tulevaa vastustajaa atomeiksi, analysoi tällä erää viimeistä kevättä Erää luotsaava päävalmentaja Petteri Bergman Koovee-sirkuksen jälkeen.

Heimo Laaksonen