Edessä kihelmöivä kausi paikallismittelöitä

Tiukkoja pelejä on luvassa tänäkin vuonna. Kuva viime kauden ottelusta PuiU – KäPa/Pule. KUVA HEIMO LAAKSONEN

Jalkapalloväki on sulatellut menneen kauden pelinsä jouluisissa liemissä. On aika tosissaan startata tulevaan kauteen.
Alueemme Kolmosdivarin joukkueilla näyttää olevan pallo hallinnassa, taustoja ja pelaajapolitiikkaa on hiottu ja tositreenit alkavat tällä viikolla. Luvassa on paikallisherkkua, kun MPS:n edustus, PuiU ja sarjanousija Malmin Ponnistajat pelaavat samassa lohkossa.

MPS edustusjoukkueen valmentaja Jyri Nieminen on luottavaisella mielellä. Hän uskoo, että MPS:llä tulee olemaan viime vuotista laadukkaampi ja tasaisempi joukkue. Mahdollisia uusia pelaajanimiä hän ei vielä suostu lörpöttölemään.
-Meillä on koossa likimain viimevuoden rosteri, 15-16 suullista sopimusta. Kolme hyvää B-junioria tulemme nostamaan edustusjoukkueen rinkiin. Tammikuun lopussa meillä pitäisi olla pelaajaluettelo kunnossa ja kasassa, kertoo NIeminen.
MPS:n varsinainen harjoituskausi käynnistyy huomenna torstaina. Nieminen lupaa helmikuussa tahdin kiristyvän. Hän odottaa myös paljon tulevan suven paikallisotteluilta. MPS:n PuiU:n ja Ponnistajien keskinäisistä kohtaamisista on lupa odottaa hienoja paikallistapahtumia.

Puistolan Urheilijat päättivät viime kautensa pelillisesti ja tuloksellisesti näyttävästi. Valmentaja Arpad Mester on jatkanut hyvää työtään. Hän kertoo, että vuoden vaihteeseen mennessä jo 16 pelaajaa on allekirjoittanut pelaajasopimuksen kaudelle 2015. Kaikki allekirjoittaneet ovat viime kauden pelaajia, muun muassa Petri ”Pexi” Oravainen ja Joona Vartiainen jatkavat PuiU-paidassa.
Mesterin mukaan näyttää siltä, että periaatteessa koko viime kauden miehistö on ringissä jatkossakin, lisättynä muutamalla omalla juniorilla. LIsäksi puistolalaisilla on kiikarissaan pari-kolme pelajaa, jotka saattavat päätyä sopimuspelaajiksi.
PuiU käynnisti harjoitukset jo marras-joulukuussa. Nyt tammikuussa harjoitusmeno kiihtyy. Ensimmäinen pelikin on tammikuussa ns. lepakkoliigassa.

MPS Ateltico/Malmilla on myös hommat mallillaan. Joukkue on viime viikkojen aikana tasaisen ammattimaisesti tiedottanut uudistuksistaan. Yksi sellainen oli Olli ”Opa” Harmaisen liittyminen atleettien valmennusportaaseen pelaajavalmentaja Timo Kinnusen avuksi. Harmainen on tuttu atleetti, joka pelasi muun muassa vuosina 2010-12 joukkueen riveissä.
Atletico löi myös kaksi kärpästä yhdellä iskulla julkaistessaan toissa viikolla veljesten Jesse ja Jonne Ketosen liittymisen Atleticon hyökkäyskalustoon. Veljesten viime kauden seura oli Nelosen tasolla vantaalainen KoiPS, jossa parivaljakko takoi yhteensä peräti 56 maalia. Jesse 29 ja Jonne 27.
Joukkueenjohtaja Janne Vottonen kertoo, että joukkueen tilanne on kovin maltillinen. Joku voi lopettaa vammojen tai elämäntilanteen vuoksi, periaatteessa joukkuen pohja on entinen.
-Tuorein sopimus on toppariosastoa vahvistava Iiro Helminen, entinen PPV:n pelaaja tekee yhden välivuoden jälkeen paluun pelikentille ja malmilaispaitaan. Maalivahtiosastolle haemme vielä myös täydennystä, paketoi Vottonen nykytilanteen.

Malmin Ponnistajat on pirteä Kolmosen tulokas värittämään täkäläistä tasoa ja menoa. Nuoren joukkueen nousukiitoon luotsannut Vesa Hiltunen sanoo ”ponnarien”  lähtevän uudelle sarjatasolle samalla pelaajarungolla kuin viime vuonna.
Ainakin kolme uuttaa pelaajaa on myös tulossa. Joukkueen keski-ikä on nuorekas, korkeintaan 22 vuotta.
Ponnistajat treenaavat ulkona. Joukkueella on neljä tapahtumaa viikossa, vuonna 1924 perustetun seuran edustusjoukkue  on tosissaan liikkeellä. Joukkueen valmennus on myös jatkoa viime kaudesta.
– Kaikki tulevat pelaajamme ovat 1994-96 syntyneitä. Alustavasti kotikenttämme on Ala-Malmin nurmi. Tavoitteemme on pysyä Kolmosessa, kiteyttää Vesa Hiltunen.

Heimo Laaksonen