Sirkus valtaa Malmitalon

Akrobatiaa ilmassa. Sirkuskoululaiset eivät haasteita pelkää. KUVA PUKINMÄEN TAIDETALO

Nostalgiaa ja aivan pienimpiäkin sirkuskoululaisia nähdään Malmitalolla, jossa Pukinmäen Taidetalo viettää 25-vuotisjuhlavuottaan koko loppuviikon ajan.

-Pukinmäen Taidetalolla on meneillään 25-vuotisjuhlavuosi ja näissä tunnelmissa sirkuskoulu esittää uudelleen versioituja esityksiä vuosien varrelta kokonaisuudessa nimeltä Nostalgia. Ne ovat näytöksiä, joita todellakin kannattaa tulla katsomaan, kertoo Taidetalon toiminnanjohtaja Veijo Muroke.
Sirkuskoulun esityksissä 11.–14.12. nähdään lavalla sekä nykyisiä että entisiä sirkuskoulun oppilaita. Lajeina ovat muun muassa akrobatia, ilma-akrobatia, jongleeraus ja ristiheitot. Kukin esitys kestää noin tunnin ja soveltuu kaiken ikäisille. Kaikki näytökset ovat erilaisia.

-Sanni Sarlin-Takayama on yksi Pukinmäen sirkuskoulun varhaisimpia oppilaita. Nyt Sanni on lavalla Nostalgian pyörteissä. Hän toimii Pukinmäen sirkuskoulussa pääohjaajana ja on ohjannut Nostalgia-kokonaisuuden. Yhdessä miehensä Kaito Takayaman kanssa hän on esiintynyt monissa paikoissa, muun muassa Linnanmäellä, Kulttuurikeskus Caisassa sekä Cirkus Xantissa Oslossa, valaisee Taidetalon tiedottaja Elisa Gylling.
-Sanni on sirkuksen monilahjakkuus, jolla on suuri visio ja intohimo sirkusta kohtaan. Nyt häneltä nähdään uudelleen versioituna numero hänen varhaisilta vuosiltaan Nostalgian torstain ja lauantain esityksissä. Itse muistan Sannin jo 8-vuotiaana tyttösenä, joka oli innostunut pöytäakrobatiasta, muistelee Muroke.

Pukinmäen sirkuskoulun joulusirkusta Malmitalossa. Nostalgia to 11.12. klo 19.30 ensi-ilta, pe 12.12.  klo 19.30, la 13.12. ja su 14.12. klo 18.  
Nuorimpien oppilaiden sirkustaiturointia to 11.12. ja pe 12.12. klo 17.30
sekä la 13.12. ja 14.12. klo 16. Liput 10 e.

Pukinmäen Taidetalo on toiminut vuodesta 1989.

  • Taidetalo tarjoaa opetusta kuudessa eri taiteenlajissa: kuvataide, musiikki, sanataide, sirkus, tanssi ja teatteri.
  • Opetus rakentuu taiteen perusopetukselle ja on suunnattu pääasiassa 5-18-vuotiaille.
  • Sirkuksesta löytyy ryhmiä myös taaperoikäisille sekä aikuisille.

 Teija Loponen

Edellinen artikkeliPaikallisuus kannattaa
Seuraava artikkeliPuskutraktorit jylläävät Jakomäentiellä