Paikallisuus kannattaa

Päätoimittaja Teija Loponen

Moni lähtee jouluostosristeilylle Tallinnaan. Jotkut matkaavat jopa kauemmas eurooppalaisten kaupunkien joulutoreille. Matkailu on tietysti mukavaa, mutta jouluostokset saisi kyllä tehtyä ihan paikallisestikin. Tallinnan joulutorin tunnelmaan voi päästä niissä lukuisissa joulumyyjäisissä, joita tulevana viikonloppuna järjestetään. Esimerkiksi Tapanilan VPK:lla voi tulevana sunnuntaina tehdä käsityöläisten myyjäisissä hyviä kotimaisia ja vieläpä paikallisia tuotelöytöjä pukinkonttiin. Ei muualla tehty ole yhtään parempaa kuin paikallinen käsityön tulos, pikemminkin päinvastoin. Myyjäisissä löytyy käsitöitä koristeista käyttötavaroihin, esimerkiksi Tapanilan kirkon käsityökerholla on kaupan upeita mattoja, jotka kestävät vuosikymmenten käyttöä.

Tapaninvainiolainen Päivi Koivuniemi havahtui luettuaan Keravan ostoskapinasta, että samahan pätee täälläkin. Miksi lähdetään suuriin kauppakeskuksiin ostoksille, kun pieniä erikoisliikkeitä löytyy monista kaupunginosistamme. Niinpä Koivuniemi päätti järjestää yhteistyössä lehtemme kanssa shoppailusuunnistuksen, jotta ihmiset löytäisivät lähellä sijaitsevat yritykset. Suunnistukseen osallistuvissa liikkeissä on paitsi hyviä erikoistarjouksia tulevana lauantaina, myös yksi kirjain, joka kannattaa pistää muistiin. Eri liikkeissä olevista kirjaimista muodostuu ajankohtainen pieni lause ja sen keksineet osallistuvat herkkukorin arvontaan. On siis monin verroin syytä seikkailla tulevana lauantaina Malmin palveluihin tutustumassa ja lahjahankintoja tekemässä.

Kelistä ei sitä arvaisi, mutta joulu lähenee hurjaa vauhtia. Ensi keskiviikon lehti on jo joulunumeromme. Siihen ehtii mainiosti vielä laittamaan joulutervehdyksiä tutuille ja yritykset asiakkailleen. Jouluaatto osuu tänä vuonna keskiviikolle, ja siksi jouluviikon lehti siirtyy keskiviikosta viikonloppuna jaettavaksi. Samoin käy vuoden vaihteessa, uudenvuodenaattona ei lehteä koteihin jaeta, vaan vasta heti vuoden vaihduttua viikonloppuna. Vielä ei ihan joulussa olla, joten hyvin ehtii pohtia niitä läheisiä, joita voisi ilahduttaa postikortilla, joulukirjeellä tai pienellä paketilla. Tai vaikkapa lupaamalla apua kaupassa käyntiin tai joulusiivousta. Iloa voi tuottaa varsin pieninkin teoin.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLähitiedon loppuvuoden aikataulu
Seuraava artikkeliSirkus valtaa Malmitalon