Yleisöryntäys sairaalaan

malmin sairaala
Asukkaita saapui sankoin joukoin tutkimaan uuden sairaalan tiloja. Ulkona parkkiruudutkin tahtoivat loppua kesken. KUVA TEIJA LOPONEN

Huomenna avautuvan Malmin sairaalan ovet jouduttiin välillä jopa laittamaan kiinni, sillä sisäänpyrkijöitä oli tiistaina enemmän kuin paikalle oli odotettu.

-Arviolta kolmesataa henkeä oli sisällä, kun ovet hetkellisesti suljettiin. Ensimmäisten saapuneiden poistuessa voitiin sisään laskea lisää tulijoita, totesi projektipäällikkö Maritta Lindholm keskellä suurta väkijoukkoa.
Malmin päivystyssairaalassa järjestettiin viime viikolla asukastilaisuus, jossa uuden sairaalan palveluja esiteltiin. Alun perin tarkoituksena oli järjestää tunnin välein kaksi tietoiskua.  Jo ensimmäisen kuulutuksen aikana Maritta Lindholm kertoi, että tietoiskuja pidetään huomattavasti enemmän, jotta kaikilla on mahdollisuus päästä kuulemaan uuden sairaalan tarjoamista palveluista. Malmille kun siirtyy paljon uuttakin, muun muassa silmänpohjakuvaukset.
Asukastilaisuudessa oli paikalla  asiantuntijoita päivystyksestä, kaupunginsairaalasta, kuvantamisesta, laboratoriosta ja sisätautien poliklinikalta.
Tietoiskuja oli lähtenyt kuulemaan varsin lukuisa joukko etenkin vähän iäkkäämpää väkeä. Mukana oli runsaasti myös sairaalan vanhoja työntekijöitä, jotka kokivat iloisia jälleennäkemisiä muiden jo eläkkeelle jääneiden työtoveriensa kanssa.
Kiitosta sairaalaan tutustujat antoivat avarista ja valoisista tiloista sekä bussien lähtöajoista kertovista infotauluista.
Harmittavana pidettiin sitä, että bussilla ei edelleenkään pääse kovin lähelle ovea.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliJoulu sen kun lähenee
Seuraava artikkeliYleiskaava ennustaa takapihasi tulevaisuuden