Joulu sen kun lähenee

Päätoimittaja Teija Loponen

Seuraava lehti päivätään jo joulukuulle. Vuoden loppu lähestyy vauhdilla. Ensimmäiset joulumyyjäiset on jo pidetty. Joulukonsertit käynnistyvät ensi viikolla ja niitä riittää lähes joka illalle. Tulevana viikonloppuna, eli ensimmäisenä adventtina, soi Hoosianna kirkoissa.  Silloin ehtii vielä hyvin saada seurakunnalta jonkun lapsen lahjatoiveen täytettäväkseen, jos Lahja lapselle -kampanjaan on mahdollisuus osallistua. Kampanjalla hankitaan joululahjoja sellaisiin perheisiin, joilla ei itse jostain syystä ole mahdollisuutta perheen pienimpiä tänä vuonna joululahjalla ilahduttaa. Näitä avuntarvitsijoita riittää. Syynä voi olla esimerkiksi työttömyys tai sairaus.

Viime perjantaina satanut ensilumi antoi monelle sysäyksen joulumieleen. Viikonloppuna erilaisten valoköynnösten määrä parvekkeilla ja pihoilla lisääntyi. Niitä on iltalenkeillä mukava katsella. Tulevana sunnuntaina käynnistyy jälleen myös Tapanilan elävä adventtikalenteri tarjoten lähes joka illalle kävelylenkin kohteen katsastamaan eri osoitteissa sijaitsevien luukkujen antia. Täytyy nostaa hattua kaikille niille asukkaille ja yhteisöille, jotka innostuvat ilahduttamaan ventovieraitakin ihmisiä järjestämällä jonkin pienen ohjelmanumeron yhtenä iltana. Elävä adventtikalenteri on niin mainio idea, että sen soisi laajentuvan Mosasta muuallekin lisäämään yhteisöllisyyden tuntua.

Pihlajamäessä on myös ollut jo vuosia yhdessä järjestettyä ja kaikille avointa jouluohjelmaa. Kaupunginosissa järjestettävät joulutapahtumat ovat tärkeitä, sillä niihin voivat osallistua kaikenikäiset, myös iäkkäämmät ja yksineläjät ja niihin mennäkseen ei tarvitse matkustaa kauas. Pihlajamäessä yhdessä oleminen ja tekeminen on tullut tutuksi muun muassa Lähiöaseman kautta. Siksi siellä jännitetäänkin tulevaa päätöstä siitä, miten asukastalojen rahoituksen kanssa käy. Vapaaehtoiset toimijat tarvitsevat hekin tukikohdan ja tukea toiminnalleen. Sitä kaipaa edelleen myös Siltamäen Korttelituvan väki.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliLähikirjasto piristyi miniremontista
Seuraava artikkeliYleisöryntäys sairaalaan