Lähikirjasto piristyi miniremontista

Kuvassa Solja, Senni ja Alva lastenosaston vetonaulaksi osoittautuneen kirahvin kanssa. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

Ala-Tikkurilan suunnalta tulleet kirjojen ahmimisikäiset Sonja, Alva ja Senni olivat vilpittömän onnellisia, kun lastenosastolle oli saatu miniremontissa uutta väriä, kutsuvat tuolit ja pehmokirahvi.

– Ihana! Hieno! Tosi kiva!
Tapulikaupungin kirjaston kolmen aktiivikäyttäjän palaute tuli niin sydämestä, että kirjastonjohtaja Virpi Jero ei voinut kuin hymyillä.
– Näyttää ihan ruohikolta, yksi tytöistä riisuu kengät ja astuu vihreälle matolle, jolla seisoo pehmokirahvi.
– Mukava kuulla tuo teiltä. Sisustusarkkitehtiopiskelija Tero Pennasenkin ajatus oli juuri se, että matto on kuin nurmi, Jero hämmästelee tyttöjen tarkkanäköisyyttä.
Remontti on tehty viime kuun vaihteessa pitkälti kierrätysidealla ja osin talkoilla. Lastenosasto on sijoitettu sisäänkäynnin tuntumaan, viereisen nuorten nurkan seinään on sudittu vihreää, on hankittu mattoja, verhoja, tyynyjä ja leluja, muutettu
hyllyjen paikkoja, tuunattu ja uusittu lampun kupuja sekä huonekaluja, rajattu aikuisille rauhallisempi lukusoppi ja laitettu lasten puolelle istuimia myös aikuisille.
– Eli tällainen kierrätys-tuunaus-remppa, hyvin pienimuotoinen, mutta toivottavasti hyvää mieltä lisäävä, kuvailee Jero 15 000 euron muutostöitä.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKrisse Salminen vastaan Petteri Salonen
Seuraava artikkeliJoulu sen kun lähenee