Uusi sairaala valtaa terveysaseman ja koulun tontit

Malmin terveysasema tulee tiensä päähän. Sen toimintoja siirtyy Ala-Malmin puolelle uuteen Terveys- ja hyvinvointikeskukseen. Kuva Teija Loponen

Malmin keskusta tulee muuttumaan lähivuosikymmeninä rajusti. Malmin sairaala-aluetta laajennetaan ja se käynnistää ketjureaktion, jonka myötä keskustaan tulee työn alle useita eri kaavahankkeita. Yksi niistä on uusi koulukeskus.

Malmin uusi sairaala tulee jatkossa olemaan toinen Helsingin uusista sairaaloista, Laakson sairaalan ollessa toinen. Uuteen Malmille sijoittuvaan sairaalaan tulee 448 sairaansijaa. Uusi sairaalarakennus tulee sijoittumaan nykyisen Malmin terveysaseman sekä osittain nykyisen Talvelan koulurakennuksen kohdalle.

Uuden sairaalan rakentamisen aikana Malmin päivystyssairaala toimii normaalisti ja sen potilasmäärät tulevat jatkossakin säilymään nykyisellään.

Uuden sairaalan on tarkoitus olla valmis 2031, sen käyttöönotto tapahtuisi suunnitelmien mukaan 2032, kun tilat on saatu kalustettua ja varustettua.

Terveyskeskus poistuu Malmin sairaalan kyljestä ja Malmin keskustaan on tulossa keskitetty Terveys- ja hyvinvointikeskus sekä Perhekeskus. Molempien arvioidaan olevan valmiita 2027. Malmin terveysaseman toimintoja siirretään tähän uuteen Terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Sairaalan laajenevalta alueelta siirtyy myös pois Talvelan koulu, entinen Malmin yläaste, joka muuttaa Kirkonkyläntien toiselle puolelle osaksi tulevaa koulukeskusta.

Koulukeskuksen ja muiden palvelurakennusten kaavahankkeista kerrotaan tarkemmin niiden edistyessä.

Teija Loponen

Edellinen artikkeliEnemmistö haluaa yhä Malminlentoaseman säilyvän ilmailukäytössä
Seuraava artikkeliIsoisän tarinat sai jatkoa Mummin tarinasta. Elämää vuosisadan vaihteesta 1950-luvulle