Erälle makeat tuplavoitot

Jere Oksanen oli Erän keskeinen avainpelaaja Nokian kaadossa. Saaliina kolmen maalin hattutemppu. KUVA MIKKO HYVÄRINEN

Erän marraskuisen harmaaseen risukasaan singahti aurinkoa viime viikolla. Keskiviikkona Erä venyi kotikentällään uskomattomaan 9-6 voittoon Nokian KrP:stä. Lauantain kunniaksi mosalaiset reissasivat Joensuuhun, jossa sikäläinen Josba antautui maalein 7-2.

Erä katkaisi ilkeän tappioputkensa nitromaisten vaiheiden jälkeen. Nokian KrP syötti alkuun katkeraa keittoa eräläisille. Kotikatsomo, peräti 1047 katsojaa, ravisteli päitään ottelun puolivälissä. Nokialaiset olivat pamputtaneet taululle synkät 1-6 johtolukemat. Tapahtui ihme, Erä ei suostunut moiseen kylvetykseen. Käynnistyi takaa-ajo!
Ottelun loppu oli kotijoukkueen heiniä. Se tuli maali maalilta rinnalle ja ohi. Kulminaatiopiste oli maajoukkueratsu Lauri Kapasen 5-6 kavennus kolmannen erän alussa. Upean pelin pelannut Jere Oksanen kruunasi iltansa kolmannella maalillaan, joka tasoitti tuoksinan 6-6. Tämän jälkeen Kapanen tehtaili vielä kaksi täysosumaa ja nuori Eero Nuutinen sai kunnian tintata 9-6 päätöslukemat.

Lauantaina Erän bussi suuntasi susirajalle Joensuuhun. Bussissa matkasi nälkäinen lauma eräläissotureita, kolmen päivän takainen Nokia-voitto toi itseluottamusta. Ja jälki oli isäntäjoukkue Josbaa vastaan sen mukaista.
Erä otti heti kuskin homman. Avauserä mosalaisille 3-1. Keskimmäinen erä pelailtiin sopuisasti 1-1 luvuin. Päätöserässä mosalaiset eivät jättäneet mitään sattuman varaan, vaan tehtailivat 3-0 luvut. Joensuussa oli Suomen MM-miehistöön valitun Tommi Aron sekä Erän reserveistä liigarinkiin nostetun Mikko Jolman vuorot onnistua. Kumpikin väsäsi kaksi maalia.

-Aiemmin teimme kahdesta neljään maalia ottelua kohden, nyt kahdessa viime pelissä olemme tehneet kahdeksan maalia per peli. Ja laajalla rintamalla, iloitsi päävalmentaja Petteri Bergman Joensuun reissun jälkeen Erän verkkosivulla.
Nyt edessä on MM-kisatauko. Erä ottaa seuraavaksi joulun alla 19.12. Espoossa mittaa Oilersista. Kotiottelua saadaan odottaa aina ensi vuodelle asti, 2.1. Erä isännöi SPV:ä Vantaan Energia Areenalla.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliMalmin sairaala avautuu huomenna
Seuraava artikkeliLentoasemalla tivattiin vastauksia