Erän Karaten salihanke etenee

Taloyhtiön linjasaneerauksen valmistuttua ryhdytään lähikaupasta remontoimaan karatesalia. Kuva Teija Loponen

Erän Karate on vuokrannut vanhan lähikaupan tilat Tapanilan aseman kupeesta ja hanke täysin omassa käytössä olevan tilan saamiseen on edennyt hyvin.

-Kaupunki myönsi luvan käyttötarkoituksenmuutokseen toukokuun lopulla ja lupa on lainvoimainen 19.6. Sen jälkeen pääsemme käynnistämään remontin. Siihen sisältyy eli suihku- ja pukuhuonetilojen sekä inva wc:n rakentaminen, maalaaminen, tatamialueen rakentaminen ynnä muu käynnistyy heinäkuun alussa, jolloin taloyhtiössä käynnissä ollut linjasaneeraus on valmistunut, kertoo Erän Karaten lajipäällikkö Maija Laaksonen.

Erän Karaten käynnistämä keräys päättyi toukokuun lopussa ja se tuotti lähes puolet tavoitteesta.

-On ollut upea huomata miten ihmiset ja yritykset ovat lähteneet mukaan tukemaan hankettamme. Keräystuotolla tilaamme tatamit ja maksoimme lupiin tarvittujen arkkitehdin ja muiden suunnittelijoiden palvelut. Muutoin työt on toteutettu vapaaehtoisvoimin, kertoo Laaksonen. 

Rahan lisäksi he ovat saaneet tavaralahjoituksia, kuten harjoitteluvälineitä ja matot kulkutiloihin.

Remontti vie urakoitsijan mukaan noin viisi viikkoa.

-Nyt jännitämme, saammeko käynnistettyä tulevan syyskauden uusissa tiloissa 2.9. vai viivästyykö aloitus tai tarvitsemmeko korvaavia tiloja. Teemme kovasti töitä sen eteen, että kausi käynnistyy uusissa tiloissa ajallaan, lupaa Laaksonen. 

Toukokuun lopulla noin 30 Erän Karaten ohjaajaa kokoontui käymään läpi tulevaa syyskautta ja uusia harjoitusryhmiä.

-Aikuisille  tulemme käynnistämään muun muassa kuntokarateharjoittelun. Haluamme tarjota junioreidemme vanhemmille mahdollisuuden liikkua samaan aikaan kun heidän lapsensa ovat harrastamassa. Kuntokarate sopii kaikille iästä ja kuntotasosta riippumatta,  niin karatea harrastaville kuin harrastamattomillekin. Sen ohella tarjoamme muutamia oheisharjoittelutunteja viikossa, kuten kehonhuoltoa ja keppijumppaa, sekä kahvakuulaa, valistaa Laaksonen.

Uutta on myös pääasiassa eläkkeellä oleville suunnattu seniorikarate. Siinä harjoittelu sujuu seisten taikka tuolilla istuen oman kunnon mukaan. 

-Tulossa on lisäksi perhekaraten aamupäiväryhmä. Alueella asuu paljon lapsiperheitä ja haluamme olla mukana aktivoimassa heidän arkeaan, kertoo Maija Laaksonen.

Soveltava karate jatkaa syksyllä. Sen toteuttamiseen seura on saanut Opetus- ja Kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistukea vuosina 2018-2019. 

Lajipäällikkö Maija Laaksonen on innoissaan tilahankkeesta.

-On mahtava päästä harjoittelemaan saman katon alle. Tähän asti toimintamme on ollut hieman pirstaloitunutta ja uskon seuramme yhteishengenkin yhä kehittyvän kohdatessamme toisiamme useammin saman katon alla.

Teija Loponen