Suurseurajytky – rakkaat viholliset yhteen!

eräviikingit
Tapanilan Erä ja SSV tiedottivat lyövänsä pelipaidat samaan pesukoneeseen.

Kiirastorstaina pamahti! Helsinkiläisen salibandyn ykköset ja kestomenestyjät, Tapanilan Erä ja SSV tiedottivat lyövänsä pelipaidat samaan pesukoneeseen yhdistymällä maailman suurimmaksi salibandyseuraksi nimeltään EräViikingit.

Seurojen jäsenten, pelaajien ja laji-ihmisten piirissä alkoi kohina. Mistä on kysymys? Vastauksena alle 9 kuukauden synnytetyn, yli 2 000 jäsenen jättiläisen johto kertoi huipulla pysymisen vaativan uusia, rohkeita avauksia. Näin pystytään vahvistamaan koko seuraa, organisaatiota, tekijöitä ja löytämään vahvuuksia molemmista seuroista. Pääkaupunkiseudun katsottiin tarvitsevan huippu-urheilutuotteen, joka on kiinnostava kaikilla sektoreilla. Uusi mahtiseura uskoo myös kasvaneilla muskeleilla saavansa Helsinkiin salibandylle soveltuvan palloiluhallin, joka tarjoaa huippupuitteet liigasalibandyyn.

Liigatasolla entiset rakkaat viholliset Erä ja Viikingit yhdistyvät sekä naisissa että miehissä jo ensi kaudeksi yhdeksi joukkueeksi. Fuusio vapauttaa yhden liigapaikan jollekin maakunnan joukkueelle. Myös A-, B- ja C-nuorten SM-sarjoihin kootaan ja asetetaan edustusjoukkueet EräViikingit-nimellä. Muissa juniorisarjoissa Erä ja Viikingit jatkavat toistaiseksi vanhoilla nimillään.

Tuoreen salibandyjättiseuran puheenjohtajuuden perii Erän salibandyjaoston puheenjohtajanakin toiminut JariBobby Mäki-Arvela.

EräViikingit- seuran hallituksessa työskentelevät tutut perustajaseurojen toimijat, viikinkejä edustaa SSV:n tunnettu moottori, ideatykki, laulajanakin tunnettu Kurt Westerlund. Vastaperustetun seuran toimihenkilöt ovat erätaustaisia, toiminnanjohtaja Jari Oksanen, hallintojohtaja Kaisa Tamminen ja urheilujohtaja Joonas Naava.

EräViikingit perehdyttää parhaillaan uutterasti jäseniään, pelaajiaan ja taustahenkilöitään ison seuran raameihin. Seura tulee kevään aikana tiedottamaan uudistuksista. Valmentajille ja toimijoille on luvattu, että kaikille tulee varmasti jatkossakin riittämään tehtäviä salibandyn parissa uutukaisessa suurseurassa.

Heimo Laaksonen

Edellinen artikkeliKirjasto on lapsille ja nuorille minikulttuuritalo
Seuraava artikkeliUusin tutkimus: Yhä useampi kentän säilyttämisen kannalla