Ruuhkaa tarjonnassa

Päätoimittaja Teija Loponen

Syyskauden alku on yhtä tekemisen ruuhkaa, oli hautausmaakierrosta, lentonäytöstä, Tapanilan urheilukeskuksen avoimia ovia ja monenlaista muuta. Joka viikonlopulle on toimintaa. Huomenna nautitaan runsaasta ohjelmatarjonnasta keskellä viikkoa, kun Taiteiden yön ohjelmat levittäytyvät myös tänne kotikulmille. Musiikkia ja erilaisia esityksiä sekä työpajoja on tarjolla ainakin Malmilla, Pihlajamäessä, Pukinmäessä ja Tapanilassa. On aivan mahtavaa, että hauskaa ohjelmaa ja tekemistä tarjotaan myös eri kaupunginosissa eikä vain keskustassa, johon koko perheellä liikkeelle lähteminen on työläämpää.

Ilmailutapahtumassa Malmin lentokentällä yleisö pääsi näkemään läheltä erilaisia konetyyppejä ja jopa sisäänkin niihin. Malmin lentotoiminnan säilyttämiseen panostava Malmin lentoaseman ystävät –yhdistys sai siellä paljon uusia jäseniä. Yhdistys teetti juuri puolueettomalla TNS Gallupilla tutkimuksen asukkaiden halusta säilyttää lentotoiminta Malmilla. Peräti 69 prosenttia Uudenmaan maakunnan asukkaista on säilyttämisen kannalla. Kaupungeittain jaoteltuna suurin kannatusprosentti löytyi Vantaalta, jossa kokemusta lentokentistä on, alhaisin Espoosta. Myös helsinkiläiset vastaajat olivat vahvasti Malmin lentoaseman takana. Kaupungin toivotaan kuulevan asukkaiden mielipidettä, kun kentän kohtalosta joskus lopulta päätetään.

Lentokentän ympäristöön ja sen luontoon liittyy Tapulikaupungissa asuvan Soile Atacocugun näyttely ja siihen liittyvä tiedonkeruu. Näyttelyn työt ovat maalauksia lentoasemaa kiertävän lenkkipolun maastosta ja lenkkipolkua käyttäviltä hän toivoo kommentteja polun ja sen luonnon merkityksestä ihmisille. Atacocugu toivoo lentoaseman säilyvän paikallaan, mutta ellei niin käy, hän uskoo kykenevänsä kiihkottomaan vuoropuheluun kaupunkisuunnittelun virkamiesten kanssa siitä, että luonto ja lenkkipolku pyrittäisiin säilyttämään rakentamisesta huolimatta. Hyvä yhteistyö ja halu toimia yhdessä ovat tuossakin asiassa avainsanoja.

Päätoimittaja Teija Loponen

Edellinen artikkeliTattarisuon vuokra-aikoja ei vielä jatketa
Seuraava artikkeliLauluilta Pukinmäen kartanolla