Tuetaan lähipalveluja

Monen asian arvon tajuaa vasta kun sen menettää. Näin on lähipalvelujenkin laita. Pidämme varsin itsestään selvänä, että meillä on lähistöllä erikoisliikkeitä, ruokakauppoja, huoltoasemia ja kaikkia muitakin arjessa tarvittavia palveluita. Lähipalvelut eivät kuitenkaan säily, ellei niitä käytetä. Jos ostokset siirretään verkkokauppoihin, ei niiden pakettien noutaminen lähikaupan pakettiautomaatista juuri kauppiasta auta. Sama koskee lehteämme. Vahvaa ja aitoa paikallisuutisointiamme arvostetaan ja saimme Pohjois-Helsingin Yrittäjiltä juuri jopa Vuoden yritys -palkinnon, mikä lämmitti mieliämme todella suuresti. Kiitoksilla ei kuitenkaan lehteä paineta, siihen tarvitaan ilmoitustuloja ja mielellään juuri paikallisilta yrityksiltä.

Vielä on hyvin aikaa pohtia, miten ilahduttaa läheisiään jouluna.

Terveyspalveluissa paikallisuus on myös äärettömän tärkeää. Kunnallisia terveyspalveluita käyttävät yleensä juuri he, joille matkustaminen kauemmas on hankalaa joko iän, liikuntavaikeuksien tai vaikkapa kotona olevan lapsikatraan vuoksi. Jo nyt tunnetaan monissa kaupunginosissamme huolta sosiaali- ja terveyspalveluiden keskittämishankkeista. Oma terveysasema ja hammashoitola koetaan sellaisiksi palveluiksi, joiden pitäisi sijaita helposti saavutettavan matkan takana. Ajatus siitä, että Jakomäestä, Siltamäestä, Puistolasta ja Pihlajamäestä pitäisi suunnata johonkin päin Malmia, ei julkisten liikennevälineiden varassa olevia oikein innosta, etenkään jos perille pääsy vaatii kulkuvälineen vaihtoja. Jouluun on enää reilu viikko aikaa. Nyt on vielä hyvin aikaa pohtia, miten ilahduttaa läheisiään. Yhä suositumpia etenkin aikuisille ovat aineettomat lahjat, kuten erilaiset palvelulahjakortit. Jalkahoidot, kasvohoidot ja hieronnat ovat monen haaveissa, mutta niihin ei itsellä välttämättä ole varaa. Mainio idea ovat myös itstehdyt lahjakortit, joissa luvataan lastenhoitoapua, ikkunoiden pesua tai pyykkien silittämistä. Ne otetaan taatusti perheissä ilolla vastaan. Antamisen ilo on monelle paljon tärkeämpää kuin lahjan saaminen. Ihaninta antaminen on silloin, kun jo etukäteen tietää lahjan saajan siitä varmasti ilahtuvan. Sellainen voi olla vaikkapa kyläkutsu.

Edellinen artikkeliPihlajamäen kirkosta luovutaan, Jakomäen kirkko puretaan
Seuraava artikkeliJoulusirkus sekä Pessi ja Illusia