Ryytimaalla kaikki hyvin!

viljelyspalsta
Uusia kukkia tulee kuihtuvien tilalle. KUVA PIRJO PIHLAJAMAA

[vc_images_carousel images=”890,891,892″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” mode=”horizontal” speed=”5000″ slides_per_view=”1″ wrap=”yes” title=”Klikkaa nähdäksesi kuvat”]

Voisi kuvitella, että kuuma heinäkuu on kuihduttanut viljelyspalstojen kasvit. Siltamäessä vakuutetaan toista.

Siltamäessä palstaa viljelevä Kiertoviljelyt ry:n rahastonhoitaja Anneli Raudaskoski kuitenkin vakuuttaa, että helteestä ei ole ollut mitään haittaa.
– Enkä ole kuullut muidenkaan valittavan. Tulisiko tänne sitten sen verran yökosteutta, että se auttaa kasveja, miettii Keravanjoen rannan vieressä viljelevä Raudaskoski.

Kukkien lisäksi hän kasvattaa palstallaan perunaa ja punajuurta. Viinimarjapensaat ovat edellisen viljelijän istuttamia.
Vaikka perunapelto on pieni, riittää siitä satoa jouluun asti. Perunavarkaita palstalla ei onneksi ole käynyt.
– Punajuuret säilön etikkaan. Syön niitä itse ja annan lasteni perheille. He eivät enää halua ostaa kaupan punajuuria, kun ne kuulemma ovat kovia koppuroita, Raudaskoski juttelee.
Intohimoinen kasvimaan vaalija siirtyi Siltamäen palstalle kolme vuotta sitten, kun Kiertotähdenkujan palstan ympäristöä alettiin kaavoittaa.

– Halusin varmistaa oman taivaspaikkani, ja vuokrasin täältäkin palstan. En osaa olla ilman, hän hymyilee.
Pelko Suutarilan palstojen menetyksestä on kuitenkin osoittautunut aiheettomaksi. Puolet palsoista siirretään vain uuteen paikkaan. Tosin poliitikoilla on vielä valta muuttaa kaavasuunnitelmia, sillä asemakaavaa ei ole vielä lopullisesti hyväksytty. Kaavaesityksen pitäisi tulla valtuustoon syksyn aikana.

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliHelsinki-teksti uusitaan
Seuraava artikkeliVanha mosalainen kävi vierailulla Australiasta