Terhi Peltokorpi on monessa mukana

terhi peltokorpi
Terhi Peltokorpi (kesk.)

Terhi Peltokorpi (Kesk.) on Koillis-Helsingin kokeneimpia poliitikkoja. Hänellä on takana 13,5 vuotta kaupunginvaltuustossa, mutta lisäksi hän ehti istua kolme vuotta eduskunnassa 2004-07 Anneli Jäätteenmäen lähtiessä Brysseliin aloittamaan EU-parlamentaarikon uransa.
-En ole vielä tehnyt päätöstä ehdokkuudesta 2015. Kansanedustajan työ toisaalta kiinnostaa ja tiedän edellisen kokemukseni perusteella sen olevan erittäin antoisaa ja monipuolista, vaikkakin samalla erittäin vaativaa. Keskustan Helsingin piiri on se elin, joka asettaa ehdokkaat ensi kevääksi, Terhi korostaa.

Terhi on ollut vuoden 2013 alusta kätilön työssä, ja rinnalla edennyt opettajankoulutus on lähes valmis. Gradun teko vaatisi vielä muutaman viikon intensiivisen työskentelyn.
Valtuustotyö on Terhin mielestä edelleen innostavaa ja mielenkiintoista.
-Olen valtuustoryhmämme puheenjohtaja ja siten mukana kaupungin politiikan teon ytimessä. Intoa riittää edelleen, mutta tätä vaalikauttakin on vielä yli puolet jäljellä ja edessä isoja päätöksiä.

Peltokorpi on varajäsen kaupunginhallituksen johtamisen jaostossa ja suomenkielisen työväenopiston johtokunnan jäsen. Uudenmaan maakuntavaltuustossa hän istuu varajäsenenä.
Puoluekokouksessa hän ei tavoittele uusia luottamustehtäviä.
-Olen jäsen Keskustan kunnallisasiain neuvottelukunnassa ja puolueen kunta- ja aluetyöryhmän varapuheenjohtaja.
-Mielestäni on hyvä, että mitkään luottamustoimet eivät ole ikuisesti samojen ihmisten hoidettavina, vaan jatkuvasti tapahtuu kiertoa.

Keskustan valtuustoryhmä on pisimpään ja yksissä tuumin kannattanut Malmin lentokentän säilyttämistä nykyisellään.
-Asuntorakentamiseen löytyy isompia ja pienempiä alueita eri puolilta Helsinkiä. On tärkeää perata kaikki täydennysrakentamiseen sopivat pienetkin alueet ja kaavoittaa niitä, koska siten voidaan turvata vanhoilla alueilla lähipalvelut, kuten päivähoito, koulu, kirjasto, terveys ja sosiaalipalvelut, Peltokorpi huomauttaa.

Terhi pitää erittäin hyvänä, että SoTe-uudistuksessa päästiin eteenpäin ja suuret linjat sovittua.
-Helsingin on tehtävä isosta koostaan huolimatta tiiviisti yhteistyötä naapurikuntien kanssa toiminnan jatkosuunnittelussa. Erityisen tärkeänä pidän sitä, että Helsingissä kyetään turvaamaan jatkossakin laadukkaat ja oikea-aikaiset sosiaali- ja terveyspalvelut tasavertaisesti kaikille kaupunkilaisille.
-On mietittävä, mitkä palvelut on tärkeää tarjota lähipalveluina, mitkä voidaan keskittää ilman, että kaupunkilaisten oikeus hyvään hoitoon vaarantuu, Peltokorpi korostaa.

Terhin puolue on Helsingissä pieni, mutta sai kaksi kansanedustajaa 2003 ja kipusi viime vuonna maan suurimmaksi.
Juha Sipilä on omalla esimerkillään innostanut monia keskustalaisia uskomaan itseensä ja puolueen sanomaan sekä osoittanut, että sitkeä työ palkitaan, Terhi iloitsee.

Nato-jäsenyyttä Peltokorpi ei kannata, mutta EU-jäsenyys on tuonut Suomelle enemmän hyvää kuin huonoa.
-Globaalissa maailmassa emme voi tehdä enää päätöksiä, jotka olisivat irrallaan muun maailman menosta, joten olkaamme aktiivisesti vaikuttamassa kaikilla rintamilla siihen, millaiseksi maailmanpoliittinen ja taloustilanne kehittyvät.
Terhi uskoo, että politiikka on varmasti iso osa hänen elämässään vielä 10 vuodenkin kuluttua.

Timo Huotinen

Edellinen artikkeliYlioppilastytöille tuli eniten älliä
Seuraava artikkeliJakomäessä nukuttiin eniten