Ylioppilastytöille tuli eniten älliä

ylioppilaat 2014
Helsingin medialukiosta kirjoitukset läpäisi kaikkiaan 159 ylioppilasta, Viikin Normaalikoulun lukiosta 68 ja Helsingin Uudesta Yhteiskoulusta 34. Kuva Pirjo Pihlajamaa

Koillis-Helsingissä sijaitsevissa lukioissa lakitetaan lauantaina yhteensä 261 ylioppilasta.

Alueen parhaan ylioppilastodistuksen pokkaa Erika Laine Viikin normaalikoulun lukiosta eli Norssista. Pornaisissa asuva ylioppilas kirjoitti kuusi laudaturia ja yhden eximian. Laudaturit tulivat äidinkielestä, englannista, ruotsista, fysiikasta, kemiasta ja biologiasta. Eximia tuli pitkästä matematiikasta.
Norssin matalimman tuloksen kirjoittaja kirjoitti neljä pakollista ainetta. Hän saalisti yhteiskuntaopista laudaturin, lyhyestä matematiikasta eximian ja äidinkielestä sekä englannista cum lauden

Helsingin Uuden Yhteiskoulun eli Huikan parhaat paperit vastaanottaa Malmilta Hakuninmaalle muuttanut Ilona Linkola. Hän sai englannista, äidinkielestä ja yhteiskuntaopista laudaturin, biologiasta eximian, pitkästä matematiikasta cum lauden ja kemiasta lubenter approbaturin.
Huikan matalimman arvosanan kirjoittanut sai englannista cum lauden ja äidinkielestä, historiasta, yhteiskuntaopista ja lyhyestä matematiikasta approbaturin.

Helsingin medialukion eli Melun paras tulos on Noora Jauhiaisella. Siltamäen tyttö nappasi historiasta ja pitkästä englannista laudaturin, äidinkielestä ja uskonnosta eximian ja lyhyestä matematiikasta magna cum lauden.
Melussa matalimman tuloksen saanut otti maantiedosta, äidinkielestä sekä lyhyestä matematiikasta approbaturin ja pitkästä englannista lubenter approbaturin.

Ylioppilastutkinnossa arvosanat ovat improbatur, approbatur, lubenter approbatur, cum laude approbatur, magna cum laude approbatur, eximia cum laude approbatur ja laudatur. Niistä käytettävät lyhenteet ovat I, A, B, C, M, E ja L.

Katso täältä lista kevään ylioppilaista

Pirjo Pihlajamaa

Edellinen artikkeliKevään 2014 uudet ylioppilaat
Seuraava artikkeliTerhi Peltokorpi on monessa mukana