Kisakausi täydessä vauhdissa!

Anastasia01 voimisteli kultaa ja hopeaa. Kuva Petri Vilhunen

Joukkuevoimistelun syksyn kilpailukausi on ehtinyt jo loppusuoralle ja kahtena viimeisimpänä viikonloppuna on kisattu yhteensä viidessä eri kilpailussa ympäri Suomea.

Edellisviikonloppuna käytiin lauantaina Kaupunki Cup Korson Lumossa ja isänpäivänä sunnuntaina HJM-stara Mäntsälässä. Viime viikonvaihteessa vuorossa oli yhteensä kolme kilpailua – Espoo Cup ja Pinkin Pantterin Stara lauantaina sekä TV Open sunnuntaina Tampereella. Jokaisessa viidessä kisassa nähtiin myös useita Erän joukkueita, jotka kaikki edustivat Tapanilaa tyylikkäästi – muutamat joukkueet jopa useampaan kertaan.

Stara-joukkueet keräsivät arvokasta kisakokemusta ja tytöt pääsivät esittämään ohjelmansa yleisölle ja arveille. Adora kisasi ensin Mäntsälässä ja viikkoa myöhemmin Pinkin Pantterin Starassa, jossa Erää edustivat myös Aida ja Adriana. Kaikki pärjäsivät pienestä kisajännityksestä huolimatta mainiosti.

8-10-vuotiaiden sarjassa Ariel jatkoi hienosti sujunutta kisakauttaan. Mäntsälästä kotiintuomisina oli upeasti ykköskategoria sekä bonus ja viikkoa myöhemmin Tampereelta kakkoskategoria ja kunniamaininta. Alvan kategoria Mäntsälässä oli 5.

10-12-vuotiaiden joukkueista Elite Alexa oli Kaupunki Cupissa pistein 16.066 viides. Espoo Cupissa joukkue paransi pisteitään huimasti (17.683) ja sijoitus oli kovatasoisessa kisassa hienosti neljäs. Elite Aurora keräsi Kaupunki Cupissa pisteitä 15.884 ja Espoo Cupissa 16.617. Joukkueen sijoitukset olivat kuudes ja kahdeksas.

Axorian kategoria Kaupunki Cupissa oli 3 ja sijoitus lähes neljänkymmenen joukkueen kilpailussa kahdeksas. Averie saavutti Korsossa kategorian 7 ja Espoo Cupissa kauden parhaan tuloksensa sijoittuen kategoriaan 5.

12-14-vuotiaat kisasivat Kaupunki Cupissa. SM-sarjan Alexia keräsi pisteet 12.300 ja kilpasarjassa Amila sai vanneohjelmallaan kategorian 7, kuten myös viikkoa myöhemmin Espoo Cupissa. 14-16-vuotiaiden kilpasarjassa Anastasia01 jatkoi hienosti sujunutta kilpailukauttaan ja oli mitaleilla kumpanakin viikonloppuna. Kaupunki Cupissa joukkue voimisteli upeasti kultaa pistein 17.267. Espoo Cupissa mitali oli hopeinen (16.867). Saman ikäluokan Evie kisasi Lumossa harrastesarjassa ja suoriutui kauden debyytistään kunnialla. Yli 16-vuotiaiden harrastesarjan Aforia joutui kisaamaan vajaalla kokoonpanolla, mutta pärjäsi mainiosti ja pokkasi pronssimitalit.

Kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna, jolloin 12-14-vuotiaiden syksyn pääkisa on edessä Valkeakoskella. Alexia osallistuu SM-välinekisaan ja Amila kilpasarjan välinemestaruuskilpailuun. Viikkoa myöhemmin ovat vuorossa 10-12-vuotiaat ja yli 14-vuotiaat omissa välinemestaruuskisoissaan.