Puistoruokailua ikääntyneille

Traktorin leikkipuistossa käy kerran viikossa myös senioreita. Arkistokuva Teija Loponen

Tänä kesänä Helsingin kaupunki on päättänyt kokeilla tarjota puistoruokailua lasten lisäksi myös ikääntyneille palvelukeskuksen asiakkaille. Tavoitteena on luoda kohtaamisia ja hyvinvointia eri ikäpolvien välille.

Puistoruokailua tarjotaan Malmilla Syystien ja Kontulan palvelukeskusten asiakkaista kootulle ryhmälle, joka tekee sosiaaliohjaajan kanssa retken puistoon kerran viikossa kesäkuussa. Ikääntyneiden ryhmä saapuu leikkipuistoon aamupäivästä ja ryhmä saa halutessaan osallistua leikkipuiston ohjattuun toimintaan, minkä jälkeen he jäävät ruokailemaan lasten kanssa. Kokeilu toteutetaan leikkipuisto Traktorissa Malmilla ja leikkipuisto Kiikussa Kontulassa. Puistot ovat esteettömiä ja lähellä palvelukeskuksia.

Idean takana on Helsingin sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi.

-Ideoimme porukalla kaupunkiuudistuksen kesätoimintaa ja pohdimme, mikä olisi mukavaa monisukupolvista tekemistä. Ehdotin sitten, että ikääntyneet voisivat osallistua leikkipuistojen toimintaan ja ruokailuun kesällä, Meripaasi kertoo. Helsingin varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi toteaa, että on hienoa, että tässä kokeilussa eri ikäisten maailmat kohtaavat.

Kokeilu leikkipuistoruokailun tarjoamisesta palvelukeskusten asiakkaille on osa kaupunkiuudistusta, jonka tavoitteena on kehittää asuinalueita ja ehkäistä asuinalueiden eriytymistä eli segregaatiota. Kaupunkiuudistuksessa pyritään luomaan uutta elinvoimaa vanhoille asuinalueille panostamalla kunnostamiseen ja uuden rakentamiseen. TL
Edellinen artikkeliHistoriakävely idyllisellä Päitsitiellä
Seuraava artikkeliHelsinki-päivää Koillisessakin