Päitsitien pitkäaikaiset asukkaat ovat koonneet tien historiaa talo talolta. Tavoitteena oli koota, jakaa ja säilyttää tietoa tien vanhoista rakennuksista ja myös asukkaista.
Historiakävely toteutettiin 16.5. noin 40 Päitsitien ja lähiteiden asukkaan sekä muutaman Päitsitieltä jo pois muuttaneen henkilön voimin. Kävelyn tavoitteena oli tarjota tien asukkaille mahdollisuus tutustua naapureihin ja talojen historiaan ja siten entisestään vahvistaa alueen yhteisöllisyyttä. Kävely aloitettiin tien vanhimmasta talosta tien päästä. Pysähdyimme talojen kohdille ja asukkaat esittelivät itsensä, kertoivat talojensa historiasta ja niiden läpikäymistä muutoksista. Kävelyn lopuksi kokoonnuttiin pihaan nauttimaan virvokkeita, pientä purtavaa ja katsomaan Päitsitien ”historiankirjoitusta”. Asukkailla on mahdollisuus tarkistaa tietoja ja täydentää kirjoitusta.
Päitsitie on vajaat 300 m pitkä tie Tapulikaupungin ja Kehä III:n välissä. Tie lähtee Puistolan vanhan aseman kohdalta. Rautatieliikenteen aloittaminen Helsingin ja Hämeenlinnan välillä vuonna 1862 sai aikaan sen, että Puistolan nykyinen alue alkoi kiinnostaa myös asuinalueena. 1880-luvulla huvila-asutus levisi Malminkylän pohjoispuolelle Tapaninkylään. 1910-luvulla alkoi työväestöä muuttaa alueelle ja vuonna 1910 tälle asutukselle avattiin oma pysäkki, Fastböle-Puistola.
Päitsitielle rakennettiin 1920-luvulla 6 taloa. Osaan taloista rakennuslaudat ja hirret kuljetettiin Helsingin keskustasta linja-autokyydillä. Päitsitie 1:n kansanfunkkistalo valmistui v. 1939. 1940-luvulla rakennettiin kolme taloa. 1950-luvulla valmistui kaksi taloa, 1960 luvulla yksi talo ja 1970-luvun taloja on kaksi. Loput tonttien lohkomisen myötä syntyneet 12 taloa ovat valmistuneet eri aikoina 2000-luvulla.
Päitsitien talojen määrä on kasvanut, kun tontteja on 2000-luvulla lohkottu ja tonteille on rakennettu moderneja taloja. 2000-luvulle tultaessa Päitsitiellä oli yhteensä 16 taloa. Tällä hetkellä taloja on 28 ja ainakin pari taloa on tulossa lisää. Asukkaita lukumääräisesti ei liene niinkään monta kuin silloin, kun taloja oli vain 16.
Päitsitien historiikkia ovat koonneet useiden henkilöiden muisteluista ja monista virallisemmista lähteistä Jaana Heporauta, Virpi Leinonen ja Pirjo Pöyhiä.