Puusto pyritään säilyttämään

Valtuutettu Sami Muttilainen teki maaliskuussa toivomusponnen, jotta kaupunginvaltuusto edellyttäisi selvitettävän mahdollisuutta säilyttää Kimnaasipolun varrella olevia jalopuita mahdollisimman paljon Maatullin koulun uudisrakennuksen rakentamisen yhteydessä. Nyt Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto toteaa vastauksessaan, että Maatullin peruskoulu, päiväkoti ja leikkipuisto -hankkeessa on ollut jo arkkitehtuurikilpailun voittaneen ehdotuksen ”Metsäaukio” lähtökohtana pyrkiä säilyttämään tontin olemassa olevaa puustoa mahdollisimman paljon. Jatkosuunnittelussa hyvästä tavoitteesta on pyritty pitämään kiinni kaikin keinoin, vaikka korvaava uudisrakennus on merkittävästi aiempaa suurempi.
Kimnaasipolun varteen, uudisrakennuksen ulkoseinän vierustalle joudutaan sijoittamaan salaoja- ja sadevesiputkistoja. Savisen ja painuvan maaperän vuoksi putkilinjoja perustetaan paalulaatalle ja vaahtolasilla kevennettyinä. Tontin puolella kaivutyöt tehdään osin tuettuina kaivantoina, jolloin voidaan rajata pienemmälle alueelle mahdollisimman paljon olemassa olevaa puustoa säilyttäen. Lähes kaikki Kimnaasipolun varren puut sijoittuvat puistoalueelle, eikä niihin puututa. Puut suojataan tarpeellisessa laajuudessa rakennustöiden ajaksi. Puuston säilyttämistavoitteesta huolimatta tontilla on muutama puu poistettava uudisrakennuksen ja Kimnaasipolun välistä. Syynä on vanhan rakennuksen purkutöiden ja uudisrakennuksen rakentamisen vaatima kaivanto. Teija Loponen
Edellinen artikkeliJoulumyyjäiset heräsivät henkiin
Seuraava artikkeliTerveysasemista kirjelmä kaupunginvaltuutetuille