Joulu lähestyy

Joulukuu käynnistyi tänään. Hienoinen lumikerroskin saatiin jouluisempaa tunnelmaa tuomaan. Myös joulukonserttien aika on alkanut. Eilen tiistaina kuultiin kaunis hyväntekeväisyysjoulukonsertti Malmin kirkossa Lions club Malmittarien järjestämänä ja lisää jouluisia konsertteja eri järjestäjiltä on tulossa. Seurakunnan linjaus on, että konsertteja voi vapaasti järjestää. Maskeja kannattaa kuitenkin kaikkien käyttää. Kauneimmat joululauluillat toteutetaan nekin tänä vuonna, mutta niissä vaaditaan rokotustodistus osallistujilta. Jos itse ei osaa rokotustodistusta verkosta hakea tai ole sitä pyytänyt suoraan rokotuspaikalta, voi apua saada sen lataamiseen seurakunnalta.

Eilen tiistaina oli Talvisodan syttymisen muistopäivä. Vuonna 1939 30.11. kello 6.50 aamulla käynnistyi Neuvostoliiton hyökkäys Suomeen. Heti ensimmäisenä päivänä tehtiin tuhoisia pommituslentoja myös Helsinkiin. Vaikka tuosta kaikesta on jo yli 80 vuotta, ovat sodan kauhut yhä elossa olevien muistoissa kirkkaana. Sinä vuonna joulua varjosti sota, tänä vuonna viime vuoden tapaan koronavirus. Koronan uuden leviämisaallon vuoksi myös veteraaneille suunnitellut juhlallisuudet jouduttiin jälleen perumaan. Samoin kävi valtakunnan viralliselle itsenäisyyspäivän juhlalle. Presidentinlinnassa ei tänäkään vuonna tanssita ja juhlita.

Liput hulmuamaan Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.!

Itsenäisyyspäivämme kuitenkin on ja pysyy, juhlittiinpa sitä miten vain. Maanantaina liput hulmuavat toivottavasti aivan jokaisessa salossa, itsenäisyys on ilon ja juhlinnan aihe koronankin keskellä. Ja ensi keskiviikkona juhlitaan puolestaan kansallissäveltäjäämme Jean Sibeliusta ja suomalaisen musiikin päivää. Kukapa ei tuntisi Sibeliuksen Finlandiaa, jonka kuuleminen saa upeudellaan ainakin itselläni ihokarvat pystyyn. Meillä on lukuisia syitä olla ylpeitä omasta kotimaastamme. Omaa maatamme ja sen itsenäisyyspäivää voi juhlistaa vaikkapa osallistumalla Pukinmäessä VPK:n talolla tai Puistolan torilla yhteisiin lipunnostoihin.

Edellinen artikkeliSiltamäen palvelutalo tyhjeni
Seuraava artikkeliTapanilassa aukeaa lähes joka päivä jossain adventtikalenteriluukku